NIEUWSGold Note

Gold Note lanceert DS-10 Plus en PSU-10 Evo

Het Italiaanse audiobedrijf Gold Note heeft een tweetal nieuwe producten aangekondigd. De eerste is de DS-10 Plus, een streamer tevens DA-converter die heel sterk lijkt op de bestaande DS-10. Het verschil? De nieuwe DS-10 Plus is voorzien van een analoge lijningang. Het tweede apparaat is de PSU-10 Evo, een hoogwaardige voeding die gebruikt kan worden om de DS-10, DS-10 Plus en latere producten uit de Evo-productlijn en 10-Series te voeden. Naar verwachting komen de nieuwe componenten van Gold Note in de loop van juni 2020 op de markt in een naar keuze zilverkleurige, goudkleurige en zwarte uitvoering.

Gold Note DS-10 Plus: streamer tevens DA-converter met volumeregeling

De nieuwe DS-10 Plus van Gold Note is rechtstreeks afgeleid van de bestaande DS-10 (nu ook wel “DS-10 Classic” genoemd), welke laatste overigens gewoon in het portfolio zal blijven. Het verschil tussen beide apparaten is de aanwezigheid van een analoge 3,5 mm jackplug lijningang op de DS-10 Plus. Beide apparaten hebben een volumeregeling aan boord en zouden dus rechtstreeks kunnen worden aangesloten op een voorversterker, maar de DS-10 heeft geen analoge ingangen. Wie een analoge bron zou willen aansluiten, zal dus een voorversterker moeten inzetten. Als echter slechts één analoge bron aangesloten hoeft te worden, zou daarvoor de DS-10 Plus gebruikt kunnen worden, waardoor de voorversterker uit de keten gehaald kan worden.

Volgens de fabrikant is ook de interne voeding van de DS-10 Plus nog wat verbeterd in vergelijking met de DS-10. Ook de bluetooth-antenne is verplaatst naar een plek onder de kap. De eerdere DS-10 blijft in het porfolio. Niet iedereen heeft immers een analoge ingang op zijn streamer/DA-converter nodig.

Naar verwachting komt de DS-10 Plus in de loop van juni 2020 op de markt. Voor een bedrag van 2.890 euro wisselt hij straks van eigenaar.

Gold Note PSU-10 Evo: hoogwaardige voeding

De nieuwe PSU-10 Evo is volgens Gold Note een hoogwaardige voeding die de prestaties van de DS-10 (Classic en Plus) en andere later nog uit te brengen producten kan verbeteren. De achtpolige connectoren zijn gemaakt door het Oostenrijkse Hirschmann. “Evo” staat voor “Evolution”. Feitelijk is de PSU-10 Evo gebaseerd op de eerdere PSU-10. De technische gegevens van beide voedingen zijn grotendeels hetzelfde maar volgens Gold Note is de PSU-10 Evo nog wat zwaarder uitgevoerd en is de filtering van de netspanning verbeterd.

De PSU-10 Evo komt naar verwachting in de loop van juni 2020 op de markt en zal voor 950 euro over de toonbank gaan.

MERK

EDITORS' CHOICE