NIEUWSGold Note

Gold Note kondigt DS-10 streaming DAC aan

Het Italiaanse audiobedrijf Gold Note heeft op de afgelopen High End audiobeurs in München de DS-10 aan het publiek getoond. De DS-10, een DA-converter met streaming functies en een hoofdtelefoonversterker aan boord, is inmiddels rijp voor productie en zou komende maand augustus op de markt moeten komen. De koper kan kiezen tussen een zwarte, zilverkleurige en rozengoudkleurige uitvoering.

Gold Note DS-10: modulaire DA-converter met streaming functies

Zoals eerder dit jaar aangekondigd tijdens de High-End audiobeurs in München, heeft het in Italië in de stad Florence gevestigde Gold Note deze week formeel de ophanden zijnde beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe DS-10 streaming DAC die ook een interne hoofdtelefoonversterker en een omschakelbare analoge voorversterker aan boord heeft.

Aan streaming functies geen gebrek: wifi en Ethernet, Roon, UPnP / DLNA, Spotify Connect, Airplay en V-Tuner, plus Tidal en Qobuz vanuit een ondersteunende iOS / Android-app zitten er allemaal op. Ook bluetooth-connectiviteit 5.0 is aanwezig.

Natuurlijk heeft de nieuwe DS-10 ook fysieke digitale ingangen, als volgt: S/PDIF (AES, coax, Toslink); een asynchrone USB-B-ingang voor aansluiting op een Mac, pc of streamer die de PCM-resolutie uitbreidt van 24-bit/192 kHz naar 32-bit/384 kHz en DSD64 uitbreidt naar DSD128. Verder heeft de DS-10 een USB-A-ingang voor streaming vanaf een direct aangesloten harde schijf. De DS-10 is voorzien van zowel een XLR-uitgang als een cinch-uitgang. Daartussenin bevindt zich een AKM AK4493 DAC-chip, logische controller en PLL-klokgenerator.

De functieset van de DS-10 wordt afgerond met een 2,8 inch TFT-scherm. De DS-10 kan ook MQA-bestanden vertalen. Uit het persbericht: “De DS-10 beschikt over een geweldige mechanische structuur gemaakt van massief bewerkt aluminium (naar keuze zwart, zilver of goud] die resonanties en elektrische en magnetische stoorsignalen buiten houdt. Het iconische ontwerp van de ventilatieopeningen is rechtstreeks afgeleid van onze veelgeprezen PH-10 phonotrap.”

Het prestatieniveau van de DS-10 kan worden verhoogd door aansluiting van de optionele PSU-10 voeding.

Gold Note DS-10: prijs en leveringsinformatie

De DS-10 is naar verwachting leverbaar vanaf de komende maand augustus. We hebben nog geen officiële prijsinformatie maar op een Engelstalige website zagen wij een prijs van net geen 2.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE