Electrocompaniet ECI 6 MKII en ECI 6DX MKII: geïntegreerde versterkers

Het Noorse audiobedrijf Electrocompaniet heeft de grootste geïntegreerde versterker van de Classic Line herzien. De modellen ECI 6 en de ECI 6DX hebben een MKII -versie gekregen. Beide versterkers zijn identiek met dat verschil dat de ECI 6DX MKII ook een DA-converter en een streamer aan boord heeft. De ECI 6 MKII heeft geen digitale circuits.

Electrocompaniet ECI 6 MKII: analoge geïntegreerde versterker

De ECI 6 MKII is een analoge geïntegreerde versterker met drie cinch- en één XLR-ingang en een pre- out in cinch en XLR. De twintig kilogram zware versterker kan volgens de makers twee keer 125 Watt aan acht Ohm (twee keer 200 Watt in vier Ohm, twee keer 370 Watt in twee Ohm). Het nieuwe apparaat is ook modulair en kan achteraf worden uitgerust met een digitaal bord waardoor hij wordt omgetoverd naar de voor streaming geschikte ECI 6DX MKII.

Electrocompaniet ECI 6DX MKII: ECI 6 MKII met digitale ingangen en streaming functies

De ECI 6 DX MKII heeft alles wat de ECI 6 MKII heeft maar heeft voorts twee optische en twee coaxiale aansluitingen en een asynchrone USB- ingang.

Lees ook onze recensie over voorloper ECI 6DX.

Streamingdiensten Spotify Connect, Tidal en Qobuz, worden ondersteund alsmede draadloze connectiviteit via AirPlay en bluetooth. De ECI 6 DX kan ook DLNA-bronnen lezen en internetradio spelen. Naast verbeteringen aan de streamer, zijn de app en de analoge ingangen volgens de fabrikant verbeterd. Het ontwerp van het voorpaneel is bijgewerkt en de behuizing is stijver gemaakt. De bluetooth-functie is ook nieuw. De ECI-6DX MKII kan worden bediend met de afstandsbediening of via de app van de fabrikant.

Electrocompaniet ECI 6 MKII en ECI 6DX: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe versterkers van Electrocompaniet in de Benelux geleverd kunnen worden en ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie vernomen. Ter indicatie, op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 7.000 euro voor de ECI 6DX. De puur analoge ECI-6 MKII zou ongeveer 5.600 euro moeten kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE