Monitor Audio lanceert 6e generatie Bronze productlijn

De Britse luidsprekerfabrikant Monitor Audio heeft vandaag de zesde generatie van de Bronze productlijn gelanceerd. De vernieuwde Bronze productlijn bestaat uit acht leden waaronder ook een Dolby Atmos model en een subwoofer. Monitor Audio mikt op zowel de liefhebbers van tweekanaals geluid als op de liefhebbers van meerkanaals geluid. De koper kan kiezen uit vier verschillende uitvoeringen.

Monitor Audio Bronze: acht nieuwe luidsprekers

De in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerbouwer Monitor Audio heeft naar eigen zeggen de Bronze productlijn grondig herzien. Het is dan wel na twintig jaar de zesde generatie, maar eigenlijk zou je ook kunnen spreken van nieuwe luidsprekers. Monitor Audio had al eerder een tipje van de sluier opgelicht maar nu is meer informatie naar buiten gekomen.

De C-CAM Gold Dome tweeter heeft een nieuwe Uniform Dispersion (UD) Waveguide gekregen en het resultaat is een beter afstraalgedrag en fasegedrag. Het hexagonale vaste rooster voor de tweeter is akoestisch transparant en biedt de juiste bescherming. De tweeter kan frquenties tot 30 kHz weergeven. De C-CAM middentoners en woofers zijn voorzien van een nieuwe Damped Concentric Mode (DCM) techniek die volgens de fabrikant samenwerkt met de UD Waveguide om de cross-overfrequentie te verlagen. Baspoorten bevinden zich aan de achterkant.

De interne bekabeling is gemaakt van verzilverd zuurstofvrij koper. De zwaar uitgevoerde luidsprekeraansluitingen zijn verguld. Alle modellen hebben een nominale impedantie van acht Ohm (minimum 4,1 Ohm, afhankelijk van model).

De kasten, gemaakt van 15 millimeter dik MDF, hebben een relatief simpel rechthoekig ontwerp en zijn voorzien van afneembare magnetisch te bevestigen frontjes. De koper kan kiezen uit een viertal uitvoeringen. Monitor Audio geeft vijf jaar garantie op de nieuwe luidsprekers.

De zesde generatie van de Bronze productlijn bestaat uit de volgende modellen:

  • Bronze 50, tweeweg monitorluidspreker
  • Bronze 100, tweeweg monitorluidspreker
  • Bronze 200, 2,5-weg vloerstaander
  • Bronze 500, 2,5 weg vloerstaander
  • Bronze C150, tweeweg centerluidspreker
  • Bronze FX, tweeweg surround luidspreker (achterluidspreker)
  • Bronze AMS, tweeweg Dolby Atmos luidspreker
  • Bronze W10, actieve subwoofer met 10 inch driver en 220 Watt klasse D versterker

De Monitor Audio Bronze Serie is vanaf mei 2020 leverbaar in de uitvoeringen Zwart, Wit, Walnoot en 'Urban Gray'.  De verkoopprijzen zijn (per paar): Bronze 50 365 euro, Bronze 100 455 euro, Bronze 200 775 euro, Bronze 500 1.095 euro, Bronze FX 425 euro, Bronze AMS 425 euro, Bronze C150 260 euro (per stuk) en Bronze W10 675 euro (per stuk) .


EDITORS' CHOICE