Monitor Audio presenteert 6e generatie Bronze-productlijn

De Britse luidsprekerfabrikant Monitor Audio heeft de heruitgave van de Bronze productlijn aangekondigd. De nieuwe luidsprekers zijn feitelijk de zesde generatie van de Bronze productlijn, die voor het eerst in 2000 op de markt kwam, en bevatten volgens de fabrikant talloze wijzigingen en verbeteringen. De hernieuwde productlijn heeft ook een Dolby Atmos luidspreker en alle modellen zijn leverbaar in vier verschillende uitvoeringen. We hebben nog geen prijsinformatie en we weten ook niet vanaf wanneer de luidsprekers geleverd kunnen worden, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Monitor Audio Bronze: acht modellen

Het in Groot-Brittannië gevestigde Monitor Audio zal de luidsprekers van de hernieuwde Bronze productlijn voor het eerst aan het publiek tonen op de komende Bristol Hi-fi how die wordt gehouden van 21 tot 23 februari 2020. Op dit moment is nog slechts spaarzaam informatie en fotomateriaal van de nieuwe luidsprekers beschikbaar.

De kasten van de leden van de Bronze productlijn hebben een nieuw strak voorkomen en de koper kan kiezen uit vier verschillende afwerkingen. De nieuwe drivers zijn voorzien van wat Montior Audio noemt Damped Concentric Mode (DCM). De tweeter heeft een Uniform Dispersion (UD) Waveguide waarmee hij naadloos integreert met de baffle.

De nieuwe luidsprekers borduren voort op de eerste generatie Bronze luidsprekers die zijn gelanceerd in 2000. De nieuwe reeks omvat ook een model voor Dolby Atmos. Volgens Monitor Audio kan zowel de muziekliefhebber als de liefhebber van een meerkanaals thuisbioscoop zijn gading vinden bij de nieuwe Bronze productlijn.

De zesde generatie van de Bronze productlijn bestaat uit de volgende modellen:

- Bronze 50, monitorluidspreker
- Bronze 100, monitorluidspreker
- Bronze 200, vloerstaander
- Bronze 500, vloerstaander
- Bronze C150, centerluidspreker
- Bronze FX, surround luidspreker (achterluidspreker)
- Bronze AMS, Dolby Atmos luidspreker
- Bronze W10, subwoofer

We zijn nog in afwachting van prijzen en leveringsinformatie.


EDITORS' CHOICE