Vertere lanceert instap mm-element genaamd Magneto

De Britse draaitafelbouwer Vertere Acoustics heeft onlangs zijn eerste element uitgebracht, een mc-model met de naam Mystic. Vertere heeft nu zijn tweede element gelanceerd en deze keer is het een mm-element met de naam Magneto. De nieuwe Magneto wordt vanaf nu standaard meegeleverd op de DG-1 Dynamic Groove draaitafel van Vertere, maar de Magneto wordt ook los geleverd.

Vertere Magneto: mm-element

De DG-1 Dynamic Groove is een complete draaitafel van het in Groot-Brittannië gevestigde Vertere Acoustics, maar deze complete draaitafel ontbeerde één elementair onderdeel en dat was het element. De nieuwe Magneto, het tweede element van Vertere Acoustics, moet dit manco opheffen.Vanaf nu wordt de DG-1 Dynamic Groove standaard geleverd met de Magneto, een gunstig geprijsd mm-element. Het eerste element van het Britse audiobedrijf is de Mystic, maar dit is een mc-model.

De Magneto lijkt op de Audio-Technica VM520EB die standaard werd geleverd met de DG-1 Dynamic Groove en de (vervangbare) stylus is vergelijkbaar met de AT VM5x-productlijn. Bezitters van de DG-1 Dynamic Groove kunnen dus eenvoudig het oude element omwisselen voor de nieuwe Magneto.

Volgens Vertere is de Magneto een ideaal instapelement. Het element dat is voorzien van een elliptische naald. is volgens de fabrikant tolerant voor platen die niet in perfecte staat zijn. Het ontwerp met dubbele magneet bootst de structuur van de snijkop na. Een V-vormig ontwerp met twee magneten bootst de linker- en rechterkanaalzijden van de plaatgroef na. Deze functie, met de permalloy centrale schildplaat, zorgt voor een hogere frequentierespons met elektrische overspraak die doorgaans beter is dan 40 dB. De Magneto maakt gebruik van een fijn afgewerkte elliptische stylus om een uitstekend volgvermogen en superstille tracering van de plaatgroef te garanderen. Het gebruik van gelamineerde para-toroïdale spoelen met 'V'-geometrie van de magneten geeft ook aanleiding tot een hogere efficiëntie bij het genereren van het uitgangssignaal.

 Het frequentiebereik loopt volgens de fabrikant van 20 Hz tot 23 kHz. De kanaalscheiding is 27 dB bij 1 kHz. De kanaalbalans heeft een maximale marge van 1,5 dB bij 1 kHz. De aanbevolen naalddruk is 2 gram.

We weten nog niet vanaf wanneer de Magneto in de Benelux leverbaar zal zijn en voor welke prijs.


EDITORS' CHOICE