NIEUWS

Waversa's WSlim-Lite is een streamingversterker met FM-tuner

Het Zuid-Koreanse audiobederijf Waversa heeft de WSlim-Lite aangekondigd, een compacte versterker met streaming-functies en een FM-tuner en bluetooth-ontvanger aan boord. De WSlim-Lite is uit één stuk aluminium gefreesd en heeft de afmetingen van een kleine laptop, lekker minimalistisch dus. Er zitten echter geen analoge ingangen op. We weten niet vanaf wanneer de levering zal starten. 

Waversa WSlim-Lite: compacte versterker

Het Zuid-Koreaanse Waversa, dat staat voor Wave + Versatile, geeft voor de nieuwe WSlim-Lite een vermogen op van 80 Watt per kanaal. Dit vermogen wordt bereikt door elk kanaal te voorzien van twee octetten parallel geschakelde versterkers van 5 Watt. Waversa Systems noemt dit Parallel Parallel Bridge Tied Load (PPBTL). Het gebruik van Google Translate op de website van hun Japanse distributeur levert de volgende uitleg op: “Bij de bridge-methode wordt een signaal met een positieve fase ingevoerd in de ene versterker en een signaal met een tegengestelde fase in de andere versterker en aangesloten op de + -aansluiting en - -aansluiting van de luidspreker. Zelfs bij een luid volume is een stabiele en uniforme versterking mogelijk. Met deze versterker kunnen luidsprekers met een lage impedantie worden ondersteund en kan een uitstekende geluidskwaliteit worden verkregen, zelfs voor luidsprekers met grote impedantieveranderingen.”

De interne DSP van de WSlim-LITE schaalt alle binnenkomende signalen op naar 24-bit/1,5 MHz om intern Waversa’s eigen “Waversa Audio Processor Extension (WAP / X)” toe te passen die, volgens de fabrikant, “een transparante en warme toon van een vacuümbuis realiseert”.

 De WSlim-Lite heeft uitsluitend digitale ingangen. De DAC-chip is niet gespecificeerd. Een USB-A-ingang op de achterkant opent de deur naar muziek op een aangesloten USB-schijf via UPnP en DLNA. Roon Readiness staat ook op het menu.

De WSlim-Lite kan worden bediend met een app of met een zestal knopjes op de bovenkant.

We weten niet of en wanneer de WSlim-Lite van Waversa naar de Benelux zal komen. Ook hebben wij geen officiële prijsinformatie vernomen, maar op een Engelstalige website zagen wij – louter ter indicatie – een prijs van 1.750 euro.

 


EDITORS' CHOICE