NIEUWSQobuz

Qobuz Gimme Shelter: alle inkomsten twee weken naar de artiesten

Sinan Kökbugur | 01 april 2020 | Fotografie Fabrikant | Qobuz | Importeur: Qobuz

Qobuz, de muziekdienst met 's werelds grootste hi-res-catalogus, heeft aangekondigd af te zien van het inkomstenaandeel op alle downloadverkopen en 100% van deze inkomsten vanaf vandaag voor twee volle weken door te geven aan de rechthebbenden.

Dan Mackta, directeur van Qobuz USA, noemt het programma Gimme Shelter: “Met petje af voor muziekplatform Bandcamp om voorop te lopen met dit briljant simpele idee, zal Qobuz op dezelfde manier zijn winst uit downloadverkopen terug in de pijplijn steken om de makers te helpen wiens kunstenaarschap maakt dat een streamingdienst als de onze mogelijk is.”

Hoewel de in Parijs gevestigde Qobuz het meest werd geprezen in de VS voor zijn lossless en Hi-Res streaming-service, importeerde het ook zijn robuuste downloadwinkel op de markt omdat veeleisende fans overal hun muziek willen willen kopen in de best beschikbare kwaliteit zonder beperkingen. De reguliere downloaddiensten bieden geen verliesloze muziek te koop aan, laat staan hi-res muziek van betere kwaliteit dan cd.

De downloadwinkel van Qobuz beschikt over 50 miljoen nummers in lossless (16-bit/44,1 kHz) en Hi-Res (24-bit/tot 192 kHz) en staat hoog aangeschreven vanwege de nadruk op jazz en klassieke labels, evenals eclectische self- vrijgegeven artiesten van over de hele wereld soms verspreid via kleine labels. Allen zullen profiteren van Gimme Shelter, een kans om muziek van studiokwaliteit te ontdekken en te kopen, terwijl Qobuz de artiesten en makers in deze tijd van crisis extra ondersteuning biedt.

Gimme Shelter ondersteunen? Bezoek dan de downloadwinkel van Qobuz.

MERK

EDITORS' CHOICE