NIEUWS

Easy Record Maker: nieuwe draaitafel kan vinylplaten snijden

Een nieuwe draaitafel genaamd Easy Record Maker belooft vinylplaten te snijden, die er vervolgens op kunnen worden afgespeeld. “Ik hoop dat mensen deze machine zullen gebruiken om platen te maken met hun eigen muziek of stemmen,” zegt de ontwerper. Voor zover wij kunnen nagaan is dit geen 1-april-grap, maar dat weten we niet zeker.

Easy Record maker

Ontworpen door Yuri Suzuki in samenwerking met het Japanse bedrijf Gakken, wordt de Easy Record Maker geleverd met tien schijven van vijf inch. Een audiobron kan worden aangesloten via de aux-kabel, van waaruit je “geluid rechtstreeks vanaf de opnamestift kunt leiden om de opgelegde plaat te graveren,” aldus Suzuki.

Eenmaal gesneden, kan de gebruiker direct de opname met de toonarm en ingebouwde luidspreker van het apparaat afspelen. De gebruiker kan ook zijn eigen labels en hoesjes ontwerpen.

“Ik wilde een machine maken die het gemakkelijk en goedkoop maakt om je eigen plaat op maat te maken zonder een hele batch te hoeven indrukken,” legt Suzuki uit. “Het opnemen van je spraakbericht of je muziek op vinyl en het naar iemand sturen, voelt heel speciaal en is waardevoller (en duurzamer) dan alleen het verzenden van een spraakbericht op WhatsApp.”

Suzuki presenteert op aanstaande vrijdag 3 april een demo van de Easy Record Maker op zijn Instagram-account. Tenzij natuurlijk sprake zou zijn van een 1-april-grap. Mogelijk is het toch een werkend product. Het is in elk geval niet de eerste platensnijmachine voor thuis. Zie ook ons nieuwsbericht over de Phonocut.

Meer weten? Kijk dan op het Instagramaccount van ontwerper Suzuki.


EDITORS' CHOICE