NIEUWSVPI

VPI wijzigt productie van platenreiniging naar desinfectiemiddel

De Amerikaanse draaitafelfabrikant VPI Industries, gevestigd in New Jersey, heeft in de strijd tegen het coronavirus zijn activiteiten helemaal stilgelegd. Nee, niet helemaal. Het bedrijf heeft zijn productielijn van platenreinigingsmiddel omgezet in een productiefaciliteit voor desinfectiemiddel. Iedereen die in de buurt woont kan gratis desinfectiemiddel komen halen bij de fabriek van VPI, waarbij persoonlijk contact overigens zal worden vermeden.

VPI Industries: van platenreinigingsmiddel naar desinfectiemiddel

Het in New Jersey in de VS gevestigde VPI Industries maakt fraaie draaitafels en speelt mee aan de bovenkant van de markt. Lees bijvoorbeeld ons nieuwsbericht over de VPI Vanquish. Het bedrijf heeft echter besloten om de productie van draaitafels en accessoires te staken en alle activiteiten in de fabriek en geplande shows en demonstraties op te schorten om waar mogelijk de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen.

Momenteel doet het bedrijf nog maar één ding: produceren van desinfectiemiddel. Hoe kan dat? Het bedrijf produceert en verkoopt reinigingsmiddel om vinylplaten mee schoon te poetsen. Deze productielijn is vliegensvlug gewijzigd en nu komen er flesjes met desinfectiemiddel van de lopende band in plaats van flesjes met vinylreinigingsmiddel. Bewoners uit de omgeving kunnen gratis desinfectiemiddel bij de fabriek van VPI komen halen. Nee, een uitgestoken hand om te bedanken zit er niet in. Persoonlijk contact zal worden vermeden.

Toen VPI werd gevraagd hoe deze beslissing tot stand was gekomen, antwoordde VPI met zoveel woorden: “We maken onze eigen reinigingsvloeistof voor platen en het oorspronkelijke idee kwam van een klant die geen ontsmettingsmiddel kon krijgen en deze klant maakte een grapje over hoe hij dan onze reinigingsvloeistof zou kunnen gebruiken Dat zette ons aan het denken dat we iedereen zouden moeten helpen door onszelf de productie van desinfectiemiddel eigen te maken.”

VPI is nog wel bereikbaar per e-mail. Medewerkers werken vanuit huis. Wanneer wordt de productie van draaitafels weer opgestart? Daar durft momenteel niemand iets over te zeggen. VPI zegt het volgende: “Schrijf 2020 af, als het later toch nog wat wordt is dat meegenomen. Isoleer uzelf en uw personeel zo veel mogelijk met de weinige tijd die u nog heeft. 2020 is niet het jaar om “geld te verdienen”, het is het jaar om uw mensen te beschermen. Kijk niet naar wat er komt als “het einde der tijden”, maar zie het als moeilijke dagen om doorheen te moeten komen! Vertrouw en steun uw team en wees niet bang om hen hetzelfde te vragen. Dit is het moment om een duik te nemen in de besparingen, vangnetten of andere noodplannen om het te halen. En kom niet in iemands directe omgeving als dat niet nodig is. Gooi politiek, gevoelens tegenover de media en je eigen idealisme weg. Ik ben het niet eens met de helft van de meningen die ik op Facebook lees, maar respecteer toch hun mening. Maak het gewoon door! We zullen allemaal herstellen als we aan de andere kant komen. Wees veilig en slim iedereen!” Aldus Harry Weisfeld en Mike Bettinger van VPI Industries.

In ongekende tijden heeft één high-end audiobedrijf in elk geval iets ongekends gedaan. Hulde daarvoor. We zijn benieuwd naar initiatieven van andere fabrikanten om het coronavirus actief te lijf te gaan.

MERK

EDITORS' CHOICE