Gallo Acoustics lanceert ProfileSub en nieuwe plafond- of muurbeugel

Het in Schotland gevestigde Gallo Acoustics bouwt bolvormige luidsprekers die een zodanig klein formaat hebben dat ze wel wat bijstand kunnen gebruiken van een subwoofer. De nieuwe Gallo Acoustics ProfileSub subwoofer voor wandmontage is ontworpen als aanvulling op het hele portfolio, van de klassieke  vier inch grote Micro tot de Strada 2 Reference-luidspreker, voor muziek of filmsoundtracks.

Gallo Acoustics ProfileSub

Gallo Acoustics, oorspronkelijk in de VS in Texas begonnen, maar inmiddels al weer tijdje aan het werk in Schotland, maakt bijzondere bolvormige luidsprekers. Lees ook onze recensie over de Strada 2 en de TR-3D van Gallo Acoustics. De cilindervormige subwoofer TR-3D krijgt nu gezelschap van de ProfileSub, een rechthoekige en relatief ondiepe subwoofer. Vanwege de geringere diepte zal plaatsing vermoedelijk voor de meeste gebruikers wel wat makkelijker zijn.

De ProfileSub biedt volgens Gallo Acoustics een krachtige maar gecontroleerde basextensie in een discrete en luxe design kast. De ProfileSub kan horizontaal of verticaal aan de muur hangen of worden verborgen onder een kast of een bank.

Door aan de muur te worden gemonteerd, maakt ProfileSub ruimte vrij en wordt hij niet belast door de prestatiebeperkingen en problemen met wandtrillingen die normaal worden geassocieerd met in-wall subwoofers. De ProfileSub is ontworpen om akoestisch los te koppelen van de muur, zodat de enige trillingen die worden gecreëerd de goede zijn. Met een acht inch woofer en aangedreven door een hoogwaardige 150 Watt klasse D versterker, levert de ProfileSub basfrequenties tot 32 Hz, waardoor een uitstekende definitie en diepe, rijke bas wordt ontwikkeld.

De ProfileSub is verkrijgbaar in satijnwitte en satijnzwarte afwerkingen, elk geleverd met twee afneembare roostermogelijkheden - zwart en cementgrijs, voor een extra element van visuele aanpassing.

De adviesprijs van de Profile Sub is 750 euro en dat is net zoveel als de adviesprijs van de TR-3D.

Gallo Acoustics ProfileSub: technische gegevens

 • Frequentiebereik: 32 Hz – 220 Hz (+/- 3db)
 • Versterkervermogen: 150 Watt
 • Woofer: 8 inch woofer met PP conus and NBR surround
 • Fase: 0 – 180 graden
 • Active low pass filter: 50 Hz – 180 Hz, continuously variable
 • Power: Auto/On/Off (toggle switch)
 • Afmetingen (B x H x D): 475mm x 305mm x 180mm
 • Weight: 10,5 kilogram
 • Kast: MDF (Medium Density Fibreboard)
 • Signaalaansluiting: cinch
 • Garantie: twee jaar, onderdelen en arbeidsloon

 

Gallo Acoustics: beugel voor bevestiging op plafond of muur

Daarnaast heeft Gallo Acoustics een nieuwe beugel gemaakt voor montage van de bolvormige luidsprekers van het bedrijf op een tafel of aan het plafond. De beugel kost 45 euro per stuk en is leverbaar is wit, zwart en rvs.

MERK

EDITORS' CHOICE