NIEUWSRega

Rega io: betaalbare geïntegreerde versterker

Het Britse audiobedrijf Rega heeft de io uitgebracht, een betaalbare geïntegreerde versterker. De nieuwe io heeft een beperkt aantal analoge aansluitingen, maar daar is de prijs ook naar. Op de klank zou niet zijn bezuinigd. De levering zal naar verwachting eind april of begin mei van start gaan.

Rega io: geïntegreerde versterker met draaitafelingang

Rega heeft in 2017 het model Brio, een geïntegreerde versterker, op de markt gebracht. De Brio heeft vijf cinch-lijningangen en een draaitafelingang. Schrap de “Br” uit Brio en je hebt “io”, een nieuwe geïntegreerde versterker die aan de onderkant van het portfolio van Rega is geplaatst. Volgens de fabrikant is vooral bezuinigd op de hoeveelheid aansluitingen en het uitgangsvermogen en niet op de klank. De nieuwe io heeft naast de draaitafelingang (alleen geschikt voor mm-elementen) slechts twee cinch-lijningangen en kan 30 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. Digitale ingangen? Nee, die zitten er niet op.

De eindtrappen zijn voorzien van transistors van Sanken. Een Alps potentiometer is verantwoordelijk voor de volumeregeling en de basis van de lineaire voeding is een ringkerntransformator. De io werkt in klasse AB.

De io van Rega is onderdeel van het System One pakket waar wij circa een maand geleden over hebben geschreven, maar komt dus ook los te koop. De huiskleur van Rega is zwart, zo ook de io.

Rega io: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt komt de nieuwe io van Rega eind april of begin mei op de markt. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website zagen wij een prijs van net geen 500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE