NIEUWSRega

Rega's System One: luidsprekers, versterker en draaitafel in één pakket

Sinan Kökbugur | 23 februari 2020 | Fotografie Fabrikant | Rega

Het Britse audiobedrijf Rega heeft onder naam System One een compleet systeem uitgebracht bestaande uit een versterker, een paar tweeweg luidsprekers (met kabels) en een draaitafel. De componenten zijn volgens Rega op elkaar afgestemd en verlagen volgens het bedrijf de drempel om een goed klinkend systeem te kopen. We weten nog niet vanaf wanneer Rega’s System One in de Benelux leverbaar zal zijn.

Rega System One: compleet systeem om platen te luisteren

De Bristol Hifi Show in de stad Bristol in Groot-Brittannië is voor Engelse merken traditioneel de gelegenheid om nieuwe producten aan het Britse publiek en de rest van de wereld te tonen. De Britse fabrikant Rega heeft een nieuwe monitorluidspreker geïntroduceerd genaamd Kyte. Dat is niet zo bijzonder want de markt van tweeweg monitorluidsprekers in dit prijssegment is overvol. De Kyte vormt echter ook de basis van een ander nieuw product dat eigenlijk helemaal geen product is: het is een verzameling producten die samen zullen worden verkocht onder de naam System One. Het System One bestaat uit een paar Kyte’s, een versterker en een draaitafel. Luidsprekerkabels zijn bij het pakket inbegrepen.

De System One ziet de Kyte aangedreven door een nieuwe geïntegreerde versterker genaamd  IO die behoorlijk veel lijkt op de Brio, een bestaande geïntegreerde versterker van Rega. De IO beschikt over een ingebouwde mm-phonotrap om te communiceren met het derde onderdeel van het System One en dat is de Planar 1, een platenspeler. Een IR-afstandbediening om de IO te bedienen en een paar luidsprekerkabels van drie meter zijn gebundeld in de deal.

Een compleet hifisysteem, samengesteld door een fabrikant, weerspiegelt het denken achter de torensystemen uit de jaren 80 en de minisystemen uit de jaren 90 van de twintigste eeuw. De consument krijgt een compleet op elkaar afgestemd systeem van componenten en hoeft niet na te denken over synergie. Minder keuzes is soms ook minder stress en dat kan fijn zijn voor wie graag goed geluid wil maar zich niet wil verdiepen in specificaties en functies.

Dan is er ook nog een schaalvoordeel. Immers, een bundel van drie componenten met schaalvoordelen in de productiefaciliteit kan met scherpere prijzen worden verkocht.

Waarom geen streamer? Simpel antwoord: Rega bouwt geen streamers. Uiteraard houdt niets de consument tegen om een streamer of een cd-speler aan het System One toe te voegen.

Rega System One: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer het System One van Rega leverbaar zal zijn. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE