NIEUWSBurson Audio

Burson Audio Conductor 3 familie krijgt nieuwe leden

Het Australische audiobedrijf Burson Audio heeft aangekondigd dat de Conductor 3 productlijn twee nieuwe leden gaat krijgen genaamd Conductor 3 Performance en Conductor 3X Performance. Beide apparaten hebben een ESS 9038 DAC chip aan boord en een klasse A hoofdtelefoonversterker. Klanten die nu bestellen krijgen korting op de aanschafprijs. Levering zal ongeveer halverwege april 2020 beginnen.

Burson Conductor 3 Performance

De nieuwe Conductor 3 Performance van het in Australië gevestigde Burson Audio is voorzien van een klasse A hoofdtelefoonversterker die 4 Watt vermogen kan leveren bij een impedantie van 16 Ohm. Bij een impedantie van 300 Ohm levert de Conductor 3 Performance 160 mWatt. Het frequentiebereik loopt van 0 Hz tot 58 kHz. De kanaalscheiding is indrukwekkend: 142 dB bij 1 kHz en 135 dB bij 20 kHz.

DA-conversie komt voor rekening van een chip van ESS Sabre type 9038Q2M. PCM-signaal wordt ondersteund tot een resolutie van 32-bit/768 kHz, DSD tot DSD512. Een chip van Qualcomm type CSR8675 verzorgt de bluetooth-verbinding (versie 5.0, met ondersteuning van aptX HD). De gebruiker kan een hoofdtelefoon met een 6,3 mm jackplug aansluiten of de audio via de cinch-uitgang naar een (eind)versterker leiden.

Burson biedt de gebruiker de mogelijkheid om de opamps van de Conductor 3 Performance te kiezen om aldus voor een bepaalde klank te kiezen.

Burson Conductor 3X Performance: meer vermogen en een symmetrische uitvoer

De 3X-versie lijkt op de 3-versie. Het verschil is de aanwezigheid van een XLR-uitgang op de achterzijde en een symmetrische aansluiting voor een hoofdtelefoon op de voorzijde. De chips voor DA-conversie en bluetooth-connectiviteit zijn hetzelfde.

De Conductor 3X Performance kan bij een impedantie van 16 Ohm 6 Watt leveren aan een symmetrisch aangesloten hoofdtelefoon en 3 Watt via de jackplug-aansluiting. Bij een impedantie is dat 330 mWatt resp. 115 mWatt.

Beide apparaten hebben een fraaie aluminium behuizing en hebben volgens de fabrikant topcomponenten aan boord, zoals condensators van Elna, weerstanden van Dale Melf en een low jitter klok. De voeding is afgekeken van de Reference-versie van de Conductor productlijn. De netfrequentie van 50 Hz wordt omgezet in een frequentie van 170 kHz, zodat gelijkrichting en afvlakking plaatsvinden ver buiten het bereik van het menselijk gehoor.

Burson Conductor 3 Performance en 3X Performance: prijzen en leveringsinformatie

Beide apparaten kunnen nu reeds worden besteld op de website van Burson Audio en vroege vogels krijgen tot 10 april korting. De levering zal ongeveer halverwege april van start gaan in volgorde van de binnengekomen orders. Prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt. Wie naar de prijzen op de website van Burson Audio kijkt, moet zich realiseren dat de prijs voor klanten in de Benelux wordt beïnvloed door wisselkoersschommelingen, transportkosten, mogelijke invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE