NIEUWS

64 Audio A18t / A18s: in-ears met 18 Balanced-Armature drivers

Het Amerikaanse 64 Audio maakt uitsluitend in-ear hoofdtelefoons en heeft zich daarbij verregaand gespecialiseerd. Het bedrijf kan de oordoppen volledig op maat maken voor de klant. Het nieuwste model is de A18s die maar liefst 18 Balanced-Armature drivers aan boord heeft. De prijs begint bij 3.300 euro. 

64 Audio A18t / A18s: op maat te maken referentie in-ears met 18 drivers

De A18t / A18s van 64 Audio is 's werelds eerste op maat gemaakte in-ear hoofdtelefoon met 18 Balanced Armature drivers per zijde. De A18t / A18s speelt dus op het hoogste in-ear geluidsniveau en is volgens de fabrikant voornamelijk gericht op studio- en podiumprofessionals, veeleisende luisteraars, audiofielen en muzikanten die op zoek zijn naar het ultieme referentiegeluid in een compacte vorm.

In de compacte behuizing van de A18t / A18s werken acht BA woofers en acht BA midrange drivers samen met een BA midrange tweeter en de tia BA tweeter (tia = tubeless in-ear audio). Het resultaat is een ongelooflijk strakke en levendige diepe bas, supertransparante middentonen, een indrukwekkend hoge tonenbereik, evenals een uitgesproken dieptegradatie en een uitgebreid klankpodium, aldus fabrikant 64 Audio.

De A18t / A18s is uitgerust met een combinatie van tia BA-drivers en conventionele BA-drivers. Het signaal van de woofers en midrange drivers wordt samengebracht in een “single bore”-opening en versmelt daar met de hoge tonen van de tweeter, een gepatenteerde, open tia gebalanceerde armature driver.

De ingebouwde apex-technologie (Air Pressure Exchange) verlicht de druk die zich ophoopt in de gehoorgang die door de oortelefoons wordt gesloten met behulp van een pneumatisch-interactieve ventilatie. Dit zorgt voor een beter geluid met een breder podium en minimaliseert de stress op het gehoor.

Al deze technologieën zijn ondergebracht met 3D FIT-technologie in een nauwkeurig vervaardigde, 3D-geprinte op maat gemaakte in-ear-behuizing die perfect in de gehoorgang past. De A18t / A18s met tia-technologie onderscheidt zich volgens 64 Audio duidelijk van de concurrentie door zijn superieure luisterervaring.

Met de 64 Audio Customizer kan het ontwerp van beide oortelefoons door de klant worden aangepast. Er is een enorme keuze aan materialen en kleuren tot het gebruik van eigen logo's en afbeeldingen.

64 Audio A18t en A18s: verschillen

De letter “s” staat voor stage & studio. Vergeleken met de A18t heeft de A18s 64 Audio's exclusieve LID (Linear Impedance Design) technologie. Ongeacht of het is aangesloten op een smartphone of op het podium wordt gebruikt, LID zorgt voor een constant geluid dat betrouwbaar is in alle bronnen.

Om aan de eisen van podium- en studioprofessionals te voldoen, werd de A18s uitgerust met een wat warmere geluidssignatuur en een lagere gevoeligheid om hogere volumes te kunnen bereiken.

64 Audio A18t / A18s: kenmerken 

 • Op maat gemaakte in-ear monitor met 18 gebalanceerde armatuurdrivers en volledig geluidsbuisvrij ontwerp
 • Ongekende aandacht voor detail, precisie en betrouwbaarheid over het hele frequentiespectrum.
 • 1x tia BA hoogfrequente driver, 1x BA midden hoogfrequente driver, 8 BA middenfrequente driver, 8 BA laagfrequente driver met 4-weg passieve crossover
 • Modulaire apex-technologie vermindert de luchtdruk in de gehoorgang en zorgt voor een eersteklas, moeiteloze geluidservaring
 • 3D-geprint ontwerp aangepast aan het oor, nauwkeurig vervaardigd met 3D-FIT-technologie voor een perfecte pasvorm 

64 Audio A18t en A18s: technische specificaties 

 • Constructie: gesloten, op maat gemaakte in-ear monitor
 • Drivers: 18 stuks Balanced Armature
 • Configuratie: 1x tia hoog, 1x middelhoog, 8x midden, 8x laag
 • Frequentiebereik: 10 Hz tot 20 kHz
 • Gevoeligheid: 111dB / mW @ 1 kHz (A18t), 106dB / mW @ 1 kHz (A18s)
 • Impedantie: 9 Ohm @ 1 kHz (A18t), 8 Ohm @ nominaal (A18s),
 • Crossover: geïntegreerde passieve vierweg cross-over
 • Isolatie: -20 dB en -15 dB met de meegeleverde apex-modules
 • Verbinding: tweepins
 • Kabellengte: 1,2 m of 1,6 m
 • Aansluiting: 3,5 mm mini-jack, haaks 

64 Audio A18t / A18s: prijs en leveringsinformatie

De A18s en A18t staan op de website van 64 Audio te koop voor net geen 3.300 euro. 


EDITORS' CHOICE