NIEUWSBluesound

BluOS 3.8-update brengt surround sound, MQA-cd en ci-mogelijkheden

Lenbrook, de maker van het BlueSound ecosysteem heeft BluOS 3.8 uitgebracht, de nieuwste software die draait op de apparaten die onderdeel zijn van het BlueSound systeem. De nieuwe software brengt nieuwe mogelijkheden om BlueSound apparaten in een thuisbioscoop op te nemen. Verder is de ondersteuning van het afspelen van MQA-cd’s toegevoegd en er zijn nieuwe tools voor custom-install installaties.

BluOS 3.8: software op BlueSound producten

Lenbrook's BlueSound multiroom muziekbeheerplatform heeft een hele reeks verbeteringen gekregen met de release van versie 3.8. BluOS-gebruikers zal worden gevraagd hun BluOS-spelers bij te werken, die hen na voltooiing toegang zullen geven tot tal van verbeteringen, waaronder Apple AirPlay 2 op de M12 en M32 van NAD die een MDC BluOS 2i-kaart aan boord hebben. Bovendien kunnen Powernode-producten zich aansluiten bij BlueSound Home Theater-groepen, en de BlueSound Vault- en de NAD Masters M50 krijgen ondersteuning voor het rippen van MQA-cd’s. De laatste krijgt ook MQA-CD-weergave. De update geeft de NAD Masters M10 ook nieuwe lay-outs op het voorpaneel.

BluOS 3.8: MQA-CD’s afspelen en rippen

BlueSound's Vault en NAD Masters M50.2 BluOS-geactiveerde spelers kunnen MQA-cd's rippen en opslaan. De cd blijft een populair medium en dankzij de unieke manier waarop MQA-cd's zijn gecodeerd, kunnen ze volgens het merk studiokwaliteit leveren in cd-formaat. NAD Masters M50- en M50.2-bezitters hebben de extra mogelijkheid om MQA-inhoud van een MQA-cd te decoderen en af te spelen.

BluOS 3.8: BlueSound Powernode 2i Surround Sound

De Powernode van BlueSound is een populaire streamingversterker met ondersteuning van hi-res audio en dankzij de nieuwste update kan het nu worden gebruikt als onderdeel van een draadloze BluOS Home Theater-opstelling met Dolby Digital surround sound.

Wie een Powernode 2i (met HDMI) of een Soundbar 2i gebruikt als de primaire bron die is aangesloten op een tv en fungeert als de linkervoorkanaal en rechtervoorkanaal, kan een paar Pulse Flex luidsprekers of elke generatie Powernode gebruiken voor de achterkanalen. Het opzetten van een thuisbioscoopgroep belooft eenvoudig te worden via de intuïtieve BluOS Controller-wizard.

BluOS 3.8: meer controle voor system integrators

Custom-install installaties in woningen en bedrijfspanden krijgen meer controle over hun in rek gemonteerde spelers, inclusief uitgebreide IR-leercapaciteiten en de optie om zones uit te schakelen.

De update van het BluOS systeem is nu beschikbaar via elk BluOS apparaat.

MERK

EDITORS' CHOICE