NIEUWSGrimm Audio

Grimm’s MU1 krijgt update voor afspelen van DXD, DSD128 en DSD256

Het Nederlandse Grimm Audio heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de MU1 Music Streamer. Na installatie van de nieuwe firmware kan de MU1 Music Streamer DXD, DSD128 en DSD256 afspelen. Volgens Grimm Audio heeft de MU1 een zeer nauwkeurige klok aan boord en daarvan profiteert de weergave van hi-res bestanden.

Afgezien van de toevoeging van ondersteuning van het afspelen van hi-res muzieksignaal zijn er nog een paar nieuwe functies geïmplementeerd. De Digital Out 2 van de MU1 heeft een volumeregeling gekregen die werkt in het FPGA-domein van de MU1. Dit is weliswaar geen analoge volumeregeling maar volgens Grimm is het vinden van een analoge volumeregeling van gelijk niveau onmogelijk of in elk geval heel moelijk.

De MU1 kan nu vanuit het hoofdmenu in standby worden gezet. Er is ook een “support”-modus toegevoegd. Dat is handig voor ontwikkelaars en monteurs als er iets nagekeken zou moeten worden.

Nog niet zo lang geleden heeft dit medium overigens uitgebreid aandacht besteed de MU1 van Grimm Audio. Hieronder de links naar de betreffende artikelen. 

Meer weten over Grimm Audio? Kijk dan op de website van Grimm Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE