NIEUWSOkki Nokki

Okki Nokki One: makkelijke en degelijke platenwasmachine

Het startpunt van een genoeglijke vinyl luistersessie is een schone vinylplaat. Een schone plaat levert minder tikjes en gesis op en element en plaat slijten minder als de plaat schoon wordt opgelegd. Een degelijke platenwasmachine kan een wezenlijk verschil in geluidskwaliteit opleveren. Dit is waar machines zoals de Okki Nokki One om de hoek komen kijken. De nieuwe Okki Nokki One komt naar verwachting aan het einde van deze maand op de markt.

Okki Nokki One: platenwasmachine uit Nederland

Okki Nokki is gevestigd in Rotterdam en bouwt platenwasmachines en accessoires voor het reinigen van vinylplaten. Voor de platenverzamelaar die het optimale uit zijn vinylcollectie wil halen is het van belang om zijn platen zo schoon mogelijk te kunnen beluisteren. Natuurlijk helpt het om oppervlaktestof van de platen te vegen met een speciaal daarvoor bestemde borstel. Om echter al het vuil dat zich in de groeven nestelt goed te kunnen verwijderen is zwaarder geschut nodig, bijvoorbeeld de Okki Nokki One, een makkelijk te bedienen platenwasmachine die aan het einde van deze maand op de markt gaat komen.

De nieuwe Okki Nokki One platenwasmaschine werkt als volgt. De gebruiker plaatst de LP op het draaiplateau en zet deze vast met de klem. Daarna zet de gebruiker de motor van het plateau aan, brengt de reinigingsvloeistof aan op de LP en verspreidt deze al draaiende met de geitenharen borstel. Tenslotte verwijdert de afzuigbuis automatisch alle vloeistof en vuil. De LP is hierna perfect droog en schoon. De Okki Nokki ONE is extreem stil, veel stiller in vergelijking met vele, ook veel duurdere platenwassers.

Okki Nokki One: technische kenmerken

  • Eén enkele bedienknop: zeer gemakkelijk in gebruik.
  • Een klein (label formaat) plateau én een normaal 12 inch plateau: de gebruiker kan dus zelf kiezen wat hij het fijnst vind. Het kleine plateau is ook ideaal voor singles.
  • Roestvrij stalen platenklem met een labelcover: de gebruiker kan zelf kiezen of hij de labelcover wil gebruiken of alleen de platenklem.
  • Een indicator aan de buitenzijde, waardoor gemakkelijk het vloeistofniveau kan worden bekeken.
  • Een “all-in-one” vacuüm arm: de 12 inch / 10 inch / 7 inch arm in één.
  • Inclusief geitenharen borstel en concentraat voor een liter reinigingsvloeistof.
  • Inclusief stofkap.

Okki Nokki One: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt de Okki Nokki One aan het einde van deze maand op de markt. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering. De adviesprijs is net geen 500 euro.


EDITORS' CHOICE