NIEUWS

EsseCi Design Relaxa: magnetisch drijvende ontkoppelingsplatformen

Het Italiaanse EsseCI Design bouwt ontkoppelingsplateaus voor audioapparatuur. De zware hardglazen topplaat van de Relaxa-productlijn zweeft op een aantal sterke magneten waardoor een audioapparaat geen fysiek contact maakt met de ondergrond. Dit is met name interessant voor de ontkoppeling van platenspelers, die immers van alle audioapparaten het meest gevoelig zijn voor trillingen. 

EsseCi Design Relaxa: mix van design en slimme technologie

De S.A.P. Audio Relaxa 750 is nu het gepatenteerde vlaggenschip van het Italiaanse EsseCi Design en is “Made In Italy”, net als de andere ontkoppelingsbases van het bedrijf.

Alle platforms van ontwerper Silvano Cremonesi zijn gemaakt van gehard glas, een absoluut stijf materiaal dat zelfs onder zware belasting geen vervorming vertoont. Het dikke hardglazen plateau zweeft vrij in de lucht dankzij vier of meer krachtige neodymium magneten. Dit is om elke invloed van externe trillingen te elimineren. Het zeer sterke magnetische veld van de neodymium magneten wordt uitsluitend in verticale richting gericht.

Restmagnetisme wordt afgeschermd door de magneetbehuizing en heeft volgens de fabrikant geen invloed hebben op de gehele constructie, de geplaatste elektronica of draaitafel. De platforms werken, afhankelijk van het model, vanaf minimaal drie tot maximaal vijftig kilogram en zijn volgens Esse Ci Design niet alleen ideaal voor draaitafels. Het horizontale niveau kan eenvoudig worden aangepast door de magneetbehuizing te draaien en te controleren met de meegeleverde waterpas.

Meer weten? Kijk dan op de website van EsseCi Design.

EsseCI Design Relaxa: prijzen en leveringsinformatie

Wij hebben geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar hieronder staan – louter ter indicatie – de adviesprijzen die wij op Duitstalige websites hebben gezien.

S.A.P. audio Relaxa 622, bruikbaar formaat (B x D) 489 x 400 mm, belastbaar tot 20 kilogram: 1.099 euro

S.A.P. audio Relaxa 530, bruikbaar formaat (B x D) 512 x  460 mm, belastbaar tot 30 kilogram: 1.199 euro

S.A.P. audio Relaxa 750, bruikbaar formaat (B x D) 570 x D 460 mm, belastbaar tot 50 kilogram: 1.499 euro

 

EDITORS' CHOICE