Audio Analogue AAdac: derde lid van de PureAA-productlijn

Het Italiaanse audiobedrijf Audio Analogue heeft de AAdac uitgebracht. De nieuwe AAdac, een DA-converter met volumeregeling en een hoofdtelefoonuitgang, is het derde en nieuwste lid van de PureAA-productlijn. Net als de eerder uitgebrachte AAcento en AAphono is het volgens de fabrikant een product dat volledig past in de Audio Analogue-filosofie: het eenvoudige ontwerp, de opmerkelijke geluidsprestaties en de grote zorg voor de afwerking en de selectie van materialen en onderdelen, maken het een perfecte partner voor digitale bronnen.

Audio Analogue AAdac

De nieuwe AAdac van het Italiaanse audiobedrijf Audio Analogue heeft een breed scala aan functies en bij het instellen van de instelling is het ook mogelijk om de led-intensiteit te regelen, de kanaalbalans te wijzigen, een van de zeven verschillende digitale filters te selecteren en de AAdac in te stellen op volumegestuurde modus om het apparaat aldus te laten werken als een voorversterker. De hoofdtelefoonuitgang is volgens de fabrikant van hoge kwaliteit. De AAdac is het derde apparaat in de PureAa-productlijn. Eerder heeft het bedrijf de AA-phono en de AAcento uitgebracht.

Het hart van de DA-converter is een ESS Sabre chip van het type ES9038, die muzieksignaal tot een resolutie van 32-bit/768 kHz kan verwerken. De USB-converter van Amanero kan signaal vertalen tot een resolutie van 32-bit/392 kHz en native DSD tot 512. De AAdac heeft ook zeven verschillende digitale filters. Alle gangbare digitale ingangen zijn aanwezig (SPDIF, Toslink, AES/EBU) en de gebruiker heeft ook de beschikking over bluetooth-connectiviteit met ondersteuning van aptX.

De digitale en analoge secties hebben ieder hun eigen voeding en zijn gemonteerd op verschillende printplaten. De analoge uitgangstrap is volledig gebalanceerd en met discrete audiograde componenten uitgevoerd. De ruisvloer ligt lager dan –108 dB.

Audio Analogue AAdac: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen een zwarte of zilverkleurige uitvoering. Voor een bedrag van 3.500 euro wisselt hij van eigenaar.

EDITORS' CHOICE