Audio Analogue’s PureAA-productlijn: welkom AAcento en AAphono

In 2016 vierde het Italiaanse audiobedrijf Audio Analogue zijn twintigste verjaardag met twee jubileumedities van de eerder uitgebrachte geïntegreerde versterkers van het bedrijf, de Puccini en Maestro. Het Italiaanse merk heeft onlangs zijn PureAA-productlijn geïntroduceerd. De eerste telg is een geïntegreerde versterker met de naam AAcento. De tweede is een phono-trap genaamd AAphono. Voor een deel is techniek uit de jubileumversterkers gebruikt, maar er zijn ook functies toegevoegd. De versterkers zijn per direct verkrijgbaar. 

Audio Analogue AAcento: pure analoge geïntegreerde versterker

Het Italiaanse Audio Analogue is inmiddels tweeëntwintig jaar oud, maar de filosofie van het merk is hetzelfde als toen het bedrijf voor het eerst begon: een eenvoudig en klassiek ontwerp wordt gecombineerd met een klank van referentiekwaliteit en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwe PureAA-lijn van het merk is deels gevuld met de techniek en functies van de jubileumversterkers Puccini en Maestro uit 2016, maar de PureAA-lijn heeft een aantal extra functies die zijn ontworpen voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een breder scala aan functies en verbindingen in één product.

Als eerste in de PureAA-productlijn is de AAcento op de markt gekomen, een geïntegreerde versterker. “De AAcento  is ambachtelijk gebouwd in Italië. Net als de Maestro Anniversary-versterker is het een ontwerp zonder terugkoppeling in zowel de voorversterker- als de eindversterkertrappen”, aldus Analogue Audio. De ringkerntransformator van 480 Watt van de AAcento is speciaal ontworpen voor deze versterker en de AAcento levert daarmee 100 Watt per kanaal aan acht Ohm, 200 Watt aan vier Ohm en 300 Watt aan twee Ohm.

De AAcento is voorzien van een gebalanceerde en drie ongebalanceerde lijningangen, een ingebouwde mm/mc-phonotrap met verwisselbare subsonisch filter en een klasse A, nul-feedback hoofdtelefoonversterker. Veel fabrikanten voorzien hun geïntegreerde versterkers tegenwoordig ook van digitale ingangen, maar Analogue Audio concentreert zich met dit apparaat op analoge weergave. De ruisvloer ligt op -100 dB (voor mm-elementen op -85 dB en voor mc-elementen op -65 dB).

Alle interne functies van de AAcento worden bestuurd door een microprocessor die onder andere zorgt voor de aansturing van de ingangsrelais. De AAcento kan worden geleverd in zwarte en zilverkleurige uitvoering en de meegeleverde aluminium afstandsbediening heeft dezelfde kleur.

De volumeregeling kan worden omzeild waardoor de AAcento kan worden opgenomen in een meerkanaals surround-systeem. De behuizing van de versterker is in overeenstemming met de klassieke eenvoudige ontwerpfilosofie van het merk, dat wil zeggen degelijk en vrij van resonanties.

Audio Analogue AAphono: instelbare phono-trap voorzien van drie ringkerntrafo’s

Het tweede apparaat is een phono-versterker die maar liefst drie ringkerntransformatoren aan boord heeft. Het apparaat is geschikt voor mm- en mc-elementen en capaciteit en impedantie zijn met knopjes instelbaar, eventueel terwijl de plaat draait. Statusledjes op het voorpaneel geven de gekozen instellingen weer. Ook is voorzien in een in/uitschakelbaar subsonisch filter.

Analogue Audio AAcento een AAphono: prijzen en leveringsinformatie

De AAcento is leverbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering voor een prijs van 3.250 euro. De AAphono, ook leverbaar in zilver of zwart, wisselt voor 1.650 euro van eigenaar.

 

 

 

 EDITORS' CHOICE