B&W sust onrust en stelt dat het prima gaat met het bedrijf

Enkele dagen geleden schreven wij over een wisseling van bestuurders aan de top van de welbekende Engelse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins (B&W). Mogelijk duidde de bestuurswisseling immers op problemen achter de schermen. B&W heeft vandaag een officiële persverklaring doen uitgaan waarin de wisseling van bestuurders wordt toegelicht en voorts stelt het bedrijf dat geen sprake is van problemen. Integendeel, in de persverklaring staat dat het bedrijf uitstekende verkoopcijfers had over het laatste kwartaal.

B&W geeft officiële verklaring

De afgelopen dagen gingen er veel geruchten rond over het wel en wee van Bowers & Wilkins vanwege een bestuurswisseling achter de schermen. B&W heeft vandaag een officiële verklaring doen uitgaan om de geruchtenstroom te reguleren en de onrust weg te nemen. De wijzigingen worden naar eigen zeggen ondersteund door de aandeelhouders en de verkoopcijfers zijn uitstekend, mede n.a.v. de samenwerkingsovereenkomsten met Philips TV, Maserati, BMW, McLaren en Volvo. Hieronder citeren wij de volledige verklaring van B&W.

Voortaan zal Bowers & Wilkins een bestuur hebben dat onafhankelijk is van EVA Automation, hoewel de bedrijven met elkaar blijven samenwerken waar dit voor beide partijen voordelig is.

De recente ontwikkelingen zullen geen invloed hebben op het dagelijkse beheer en de leiding van Bowers & Wilkins. De stakeholders van het merk ondersteunen B&W’s activiteiten actief terwijl het zijn middelen van wereldklasse opnieuw richt op onderzoek en ontwikkeling, productie en distributie van premium luidsprekers, audiocomponenten en hoofdtelefoons.

Als onderdeel van de nieuwe structuur leiden Gideon Yu en Greg Lee niet langer Bowers & Wilkins. David Duggins is aangesteld als enig onafhankelijk bestuurder, waarbij Geoff Edwards het uitvoerende team leidt in de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit zeer ervaren managementteam zorgt voor stabiliteit terwijl het bedrijf zijn recente succes de komende maanden wil voortzetten.

De algemene bedrijfsresultaten van Bowers & Wilkins blijven zeer goed. Het merk heeft zojuist genoten van een van zijn beste kwartalen ooit, heeft een volledig vol orderboek voor zijn premium 800-serie Diamond-luidsprekers en heeft meerdere prijzen gewonnen voor veel van zijn nieuw uitgebrachte producten. Tegelijkertijd blijven de samenwerkingsverbanden met Philips TV, BMW, Maserati, McLaren en Volvo floreren. De komende maanden zullen er verschillende opwindende nieuwe productlanceringen zijn om te helpen voortbouwen op dit aanhoudende succes.

Bowers & Wilkins zal audioproducten van wereldklasse blijven ontwikkelen en produceren, nadat het bedrijf zijn productportfolio het afgelopen decennium met succes heeft gediversifieerd naar nieuwe categorieën. Het bedrijf zal zijn aanbod blijven ontwikkelen naarmate nieuwe technologieën en mogelijkheden dit toelaten. Het merk blijft zich inzetten voor het handhaven van zijn activiteiten in het VK en het buitenland, terwijl het hoofdkantoor, de R & D-faciliteit en de premiumproductie in het VK blijven.

Er lijkt dus weinig aan de hand te zijn bij Bowers & Wilkins. Het bedrijf gaat door met waar het al decennia mee bezig is: topluidsprekers ontwikkelen en bouwen voor veeleisende muziekliefhebbers.

MERK

EDITORS' CHOICE