Topman Bowers & Wilkins vertrekt te midden van herstructurering

Gideon Yu en Gregory Lee, twee prominente leidinggevenden bij de Briste luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins, zijn plotseling bij het bedrijf vertrokken. Thans zwaait David Duggins de scepter over het bedrijf, maar Huggins is met name gespecialiseerd in financierings- en herstructureringsvraagstukken. De bestuurswisseling lijkt op problemen achter de schermen te duiden. Verkeert Bowers & Wilkins in zwaar weer?

Bowers & Wilkins: luidsprekers sinds 1966

Er zijn recent belangrijke veranderingen doorgevoerd aan de top van Bowers & Wilkins, een van de meest gerespecteerde audiobedrijven in het Verenigd Koninkrijk, aangezien twee leidinggevenden aftreden en een herstructureringsdeskundige wordt aangesteld. E.e.a. is te lezen op Engelstalige websites.

Gideon Yu die aan boord kwam toen zijn Eva Automation-bedrijf in 2016 B&W kocht, heeft zijn rol als directeur neergelegd, evenals Gregory Lee, die in november 2018 werd benoemd tot CEO van het bedrijf. De twee leidinggevenden zijn op 6 februari 2020 vertrokken, dezelfde dag waarop David Duggins werd benoemd als directeur van Bowers & Wilkins Holding Ltd. Duggins omschrijft zichzelf als een “herstructureringsprofessional beschikbaar voor bestuur of adviesrollen in bedrijven die herstructurering, herfinanciering of verkoop ondergaan.” Dit laatste deel van het citaat is verontrustend omdat herfinanciering of verkoop duidt op een aantal belangrijke problemen achter de schermen.

In 2016, toen Yu's EVA Automation het van oorsprong Britse B&W overnam, werd deze stap gezien als een indicatie dat het bedrijf de expertise op het gebied van draadloze connectiviteit van Silicone Valley zou gebruiken en zou overstappen op multi-room audio. Bowers & Wilkins heeft in april 2019 de Formation Suite van draadloze luidsprekers uitgebracht en de Flex-luidspreker aan het einde van dat jaar toegevoegd. De producten werden over het algemeen goed ontvangen en er waren aanwijzingen dat in het voorjaar van dit jaar updates voor de Formation Home-app zouden verschijnen.

Naast de Flex-luidspreker werden in 2019 nieuwe reeksen PX ANC-hoofdtelefoons uitgebracht, waaronder de goed gewaardeerde PX7. Dan is er ook nog een ontluikende relatie met Philips / TP Vision, waar B&W surround sound-luidsprekerfunctionaliteit leverde voor Philips 'top-end OLED + 984 TV. Dit is doorgegaan met hun 2020 OLED-productlijn met Bowers & Wilkins-luidsprekers die het OLED-portfolio naar beneden uitbreiden

Al deze nieuwe activiteiten toegevoegd aan een gerespecteerde geschiedenis, komt de plotselinge indicatie dat er problemen zijn binnen het bedrijf als een onverwachte verrassing. Mogelijk is alleen sprake van bestuurlijke onenigheid achter de schermen, maar mogelijk verkeert B&W in zwaar financieel weer. We zullen verdere berichten moeten afwachten.

MERK

EDITORS' CHOICE