NIEUWSMagnat

Magnat breidt Signature productfamilie uit met sublijnen 900, 700 en 500

Eind vorig jaar maakte de Duitse luidsprekerbouwer Magnat bekend drie nieuwe Signature lijnen toe te voegen aan de bestaande reeds Signature 1100. Daarmee ontstaat volgens het bedrijf een zeer complete serie luidsprekers van met een ongekende geluidskwaliteit in deze prijsklasse. De High Res speakers uit deze series klinken geweldig en bezorgen elke luisteraar kippenvel, aldus Magnat. De nieuwe luidsprekers zijn inmiddels verkrijgbaar. 

Signature is de naam van meerdere productlijnen van luidsprekers van het Duitse merk Magnat. Oorspronkelijk was er de Signature 1100 productlijn  met de twee vloerstaande modellen Signature 1109 en 1105, maar Magnat gebruikt de naam Signature ook voor een drietal nieuwe sublijnen onder de verzamelnaam Signature. De nieuwe sublijnen 900, 700 en 500 hebben ieder meerdere leden.

Magnat Signature 900: subfamilie van vijf modellen

De 900-serie is een combinatie van de beste luidsprekertechnologie met een verfijnd en toch tijdloos behuizingontwerp. Alle luidsprekers in de 900-serie zijn voorzien van een Hi-Res Audio-certificering en kunnen daarom zelfs de hoogste frequenties reproduceren. De gegoten aluminium module die verantwoordelijk is voor de hoge frequenties bestaat namelijk uit twee fmax-tweeters en is om deze reden gecertificeerd door de Japan Audio Society met het Hi-Res-zegel.

De Signature 900 van Magnat is een complete lijn die bestaat uit twee vloerstaande luidsprekers, een monitormodel, een centerluidspreker voor thuisbioscooptoepassingen en een actieve subwoofer. Dit alles zorgt volgens Magnat voor de perfecte combinatie voor optimaal luisterplezier. De leden van de 900-serie zijn verkrijgbaar in zwarte hoogglans pianolak en makassar fineer.

 • Signature 909, vierweg vloerstaander: 1.699 euro per stuk
 • Signature 905, 3,5-weg vloerstander: 1.199 euro per stuk
 • Signature 903, drieweg monitorluidspreker: 999 euro per paar
 • Signature  Center 93, drieweg centermodel: 699 euro per stuk
 • Signature Sub 930A, subwoofer: 1.099 euro per stuk

Magnat Signature 700: subfamilie van vier leden

De 700-serie combineert de audiokwaliteiten van de grotere luidsprekermodellen met slanke, elegante kasten en een tijdloos visueel uiterlijk. De gebruikte technische componenten zijn ook van de beste kwaliteit: naast de legendarische Hi-Res gecertificeerde dubbele tweetermodule, hebben de luidsprekers ook keramische / aluminium conussen voor de bas- en middenfrequenties.

De Signature 700-serie is net als de 900-serie van Magnat compleet: met een monitorluidspreker, een vloerstaande luidspreker, een grote centerluidspreker met een dubbele bas-midrange-configuratie van 17 cm en een actieve subwoofer, kan elk gewenst systeem worden samengesteld, van een compact stereosysteem tot een volwaardig hifi-systeem of een bioscoopopstelling voor thuis. De leden van de Signature 700 zijn verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering.

 • Signature 707, vierweg vloerstaander: 999 euro per stuk
 • Signature 703, drieweg monitorluidspreker: 799 euro per paar
 • Signature Center 73, drieweg centermodell: 499 euro per stuk
 • Signature Sub 730A, subwoofer: 799 euro per stuk

Magnat Signature 500: subfamilie van vijf leden

De Magnat Signature 500 is de instapsubfamilie van de Signature Serie. Het uitgebreide chassis wordt gecombineerd met de nieuwste technologieën gecombineerd en kwalitatief hoogwaardige materialen. De Signature 500 is altijd een goede keuze, of de consument nu op zoek is naar een goede stereo-installatie of een perfect klinkende thuisbioscoop met actieve subwoofer.

De speakers zijn beschikbaar in twee verschillende versies, t.w. met een mat antracieten baffle en mokka zijkanten en als tweede mogelijkheid is er de versie met een glanzend zwarte voorkant en zwart essen zijkanten. Muziekliefhebbers kunnen zich beperken tot de aanschaf van twee exemplaren, maar thuisbioscoopliefhebbers kunnen hun eigen meerkanaals combinatie kiezen. De leden van de 500-serie, die bestaat uit een monitormodel, de Signature 503, twee vloerstaande luidsprekers van verschillende grootte, Signature 505 en 507 en de Signature Center 53-luidspreker, maken het mogelijk om de perfecte oplossing te vinden voor elke kamer en elke akoestische eis. De Signature Sub 530A actieve subwoofer levert het gewenste geluid in het laagfrequente segment.

 • Signature 507, vierweg vloerstaander: 549 euro per stuk
 • Signature 505, 3,5-weg vloerstaander: 449 euro per stuk
 • Signature 503, drieweg monitorluidspreker 499 euro per paar
 • Signature Center 53, centermodel: 299 euro per stuk
 • Signature Sub 530 A, subwoofer: 549 euro per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE