Audio-Technica presenteert nieuwe vlaggenschip over-ears van Japans hout

Het Japanse audiobedrijf Audio-Tecnica heeft een tweetal nieuwe gesloten over-ear hoofdtelefoons gepresenteerd die oorschelpen hebben die gemaakt zijn van Japans hout. De ATH-AWKT is gemaakt van Kokutan, Japans hardhout met het uiterlijk van gestreept ebbenhout. De ATH-AWAS is gemaakt van Asada Zakura, een zeldzame Japanse soort kersenhout. De halfglanzende afwerking, met de hand aangebracht, brengt de natuurlijke schoonheid van de houtnerf naar voren - een schoonheid die volgens de fabrikant alleen maar dieper wordt met de leeftijd. In de loop van maart 2020 zouden de hoofdtelefoons op de markt moeten komen. 

Audio-Technica ATH-AWKT Kokutan

De ATH-AWKT gesloten over-ear houten hoofdtelefoon heeft oorschelpen gemaakt van het zeldzame Japanse hardhout Kokutan (gestreept ebbenhout). Dit materiaal wordt al lang gebruikt voor houten blaasinstrumenten en piano's. Dit dichte hout met fraaie zwarte en bruine strepen onderdrukt ongewenste resonanties voor een heldere, natuurlijke geluidsweergave. De halfglanzende afgewerkte oorschelpen laten de natuurlijke schoonheid van de houtnerf zien en dat wordt alleen maar mooier met de leeftijd.

De ATH-AWKT is uitgerust met exclusieve 53 mm drivers met zeer efficiënte Duitse Permendur magneten die uitzonderlijk nauwkeurige audio leveren met een breed geluidsveld. Het duurzame lichtgewicht titanium membraan en de 6N-OFC (zeer zuivere, zuurstofvrije koper) spreekspoel van elke driver zorgen voor een precieze diafragmabeweging en signaaloverdracht. Het exclusieve DADS (Double Air Damping System), dat de behuizingstructuur verdeelt in twee afzonderlijke akoestische kamers, zorgt voor een soepele, nauwkeurige basweergave.

De armen die de oorschelpen vasthouden, zijn gemaakt van een zeer stijve lichtgewicht magnesiumlegering. De armen zijn gebogen om de best mogelijke pasvorm te bieden met een uitstekende oorschelpafdichting. De comfortabele pasvorm wordt verbeterd door de soepele, duurzame oorschelpen en hoofdband van schapenleer.

Audio-Technica ATH-AWAS Asada Zakura

Ook de nieuwe ATH-AWAS van Audio-Tecnica is een gesloten dynamische houten hoofdtelefoon. Voor dit model heeft het bedrijf het zeldzame Asada Zakura (Japanse kersen) hout geselecteerd. Deze houtsoort is bekend om zijn gebruik in high-end luidsprekers vanwege de fijne akoestische eigenschappen en duurzaamheid. Net als Kokutan onderdrukt de opvallende rode Asada Zakura houtsoort ongewenste resonantie in de oorschelpen voor een heldere, natuurlijke geluidsweergave. De halfglanzende afwerking, met de hand aangebracht, accentueert de zachte nerf en warme schoonheid van het hout.

De koptelefoon is uitgerust met exclusieve 53 mm-drivers met krachtige magneten, geïntegreerd zuiver ijzeren juk, een membraan met DLC (diamantachtige koolstof) coating en 6N-OFC (zeer zuiver, zuurstofvrij koper) spreekspoelen voor een hoog en lineair frequentiebereik.

Het exclusieve DADS (Double Air Damping System), dat de behuizingstructuur verdeelt in twee afzonderlijke akoestische kamers, zorgt voor een soepele, nauwkeurige basweergave, net als bij het Kokutan model. De armen van het Asada Zakura model hebben de dezelfde constructie als het Kokutan model, maar de oorkussens en hoofdband zijn iets goedkoper afgewerkt: synthetisch leer i.p.v. schapenleer.

Beide nieuwe hoofdtelefoons worden geleverd met een tweetal afneembare kabels van drie meter lang en zijn voorzien van A2DC-aansluitingen (Audio Designed Detachable Coaxial) voor een uitstekende verbinding met de twee meegeleverde afneembare kabels. Eén kabel heeft een 6,3 mm vergulde stereostekker voor gebruik met standaard audioapparatuur. De andere kabel heeft een 4-pins XLRM gebalanceerde connector voor gebruik met de nieuwste hifi-apparatuur om betere kanaalscheiding te bereiken.

Audio-Technica ATH-AWKT en ATH-AWAS:

De nieuwe houten vlaggenschepen van Audio-Technica komen naar verwachting in de loop van maart 2020 op de markt. Wij hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.


MERK

EDITORS' CHOICE