Electrocompaniet ECP 2 MKII: instelbare phono-versterker

Het Noorse audiobedrijf Electrocompaniet heeft de ECP 2 MKI aangekondigd, een instelbare phono-versterker die geschikt is voor zowel mm-elementen als mc-elementen. Het nieuwe apparaat beschikt over een cinch-uitgang en een XLR-uitgang en met deze laatste kunnen eventueel lange signaalkabels worden gebruikt. Alle schakelingen zijn opgebouwd uit discrete componenten.

Electrocompaniet ECP 2 MKII: phono-versterker

Het in 1973 opgerichte en in Noorwegen gevestigde Electrocompaniet heeft in 2014 zijn eerste phono-versterker uitgebracht genaamd ECP 2. Het bedrijf heeft eerder aangekondigd om een aantal producten in de Classic-productlijn te gaan herzien. Aldus is nu ook de nieuwe ECP 2 MKII aangekondigd.

Op het eerste gezicht is nauwelijks het verschil te zien tussen de nieuwe Electrocompaniet ECP 2 MK II Phono Stage en zijn voorganger Plat gezegd, het kastje is nauwelijks gewijzigd. De voorkant is voorzien van een transparante plexiglas afdekking, die is omlijst met koperen schroeven en verbonden met de massieve zwarte metalen behuizing. Het enige bedieningselement bevindt zich centraal, namelijk een knop met de bijbehorende status-LED. Alle relevante bedieningselementen bevinden zich dus weer op het achterpaneel in de vorm van een “muispiano”, een rijtje micro DIP-schakelaars waarmee de ECP 2 MKII kan worden aangepast aan het aangesloten element. Volgens de fabrikant is de ECP 2 MKII geschikt voor zo ongeveer elk element dat op de markt is.

Indien nodig kan de versterkingsfactor worden aangepast in stappen van 5 dB en uiteraard kunnen impedantie en weerstand ook individueel worden aangepast. De Electrocompaniet ECP 2 MK II Phono Stage volgt de RIAA Playback Equalization Curve. Een extra laagfrequent roll-off filter is hier ook beschikbaar om ruis (rumble) in het laagste frequentiebereik te blokkeren. De Electrocompaniet ECP 2 MK II Phono Stage is voorzien van uitsluitend strikt geselecteerde componenten van de hoogste kwaliteit en de schakelingen zijn discreet opgebouwd.

De nieuwe Electrocompaniet ECP 2 MK II Phono Stage heeft niet alleen een ongebalanceerde output in de vorm van een paar cinch-aansluitingen, maar ook een symmetrische verbinding in de vorm van XLR-aansluitingen. De XLR-uitgang maakt eventueel het gebruik van lange signaalkabels mogelijk. Het apparaat is 470 mm breed, 373 mm diep en 78 mm hoog en weegt 9 kilogram.

Electrocompaniet ECP 2 MKII: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting is de nieuwe ECP 2 MKI van Electrocompaniet binnenkort verkrijgbaar. Prijs zal 2.199 euro gaan zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE