Lyngdorf MH-3 en BW-3: compacte luidspreker en subwoofer

Het Deense audiobedrijf Lyngdorf heeft een tweetal nieuwe en compacte producten uitgebracht. De MH-3 is een kleine tweeweg luidspreker die dicht tegen een muur geplaatst kan worden. De BW-3 is een actieve subwoofer die doorgaat tot 800 Hz waardoor de koppeling en afstemming met andere luidsprekers volgens de fabrikant makkelijker wordt gemaakt. Beide luidsprekers zijn per direct verkrijgbaar.

Lyngdorf MH-3: tweeweg luidspreker

Gebaseerd op de compacte Lyngdorf luidsprekerontwerpen, legt de MH-3 volgens de Deense fabrikant Lyngdorf een nieuwe lat voor hoe klein een luidspreker kan zijn, terwijl hij toch dynamische prestaties op hoog niveau biedt. Met een focus op reproductie van open stemmen en strakke transiënten, is de MH-3 de optimale keuze voor een kleine stereo- of mediaruimte-installatie met subwoofers.

De MH-3 is een tweerichtingsluidspreker met een krachtige 4-inch midrange-driver gemonteerd in een zeer compacte behuizing met muurbevestigingen. Voor audiofiele prestaties in deze extreem kleine kast heeft Lyngdorf deze 4-inch driver ontworpen met een magneet die 50% sterker is dan traditionele 4-inch drivers. Dit magneetontwerp resulteert in een hogere gevoeligheid en een lineaire frequentierespons in dit belangrijke frequentiegebied.

De MH-3 biedt volgens de maker aanzienlijke flexibiliteit in plaatsing dankzij het compacte kastontwerp en het brede verticale verspreidingspatroon van het speciale tweeterontwerp. De MH-3 kan op 30 cm boven of onder luisterhoogte worden geplaatst zonder de luisterervaring in het gedrang te brengen. Dit is het resultaat van het zeer compacte ontwerp van de soft-dome tweeter, gekozen voor zijn lichtgewichtstructuur, lage ruis en lineaire frequentierespons. Deze tweeter heeft als bijkomend voordeel dat de nadruk ligt op muzikaliteit boven analytische kwaliteiten, waardoor een echt muzikale ervaring wordt geboden.

Het installatiegemak gaat nog een stap verder met de zeer compacte kast die is ontworpen voor wandmontage. De luidsprekeraansluitingen zijn verzonken. De diepte van de kast is teruggebracht tot iets meer dan drie centimeter, wat zorgt voor een discrete plaatsing samen met een optimale koppeling aan de kamer voor een bijna perfecte timingrespons. Zoals je van Lyngdorf Audio verwacht, blijkt de kwaliteit van de kast uit de solide structuur die de focus op dynamische muziekreproductie en hoogwaardige prestaties benadrukt.

De nieuwe MH-3 is verkrijgbaar in witte, glanzend zwarte of matzwarte uitvoering. We hebben hem voor 359 euro per stuk in een Nederlandse webwinkel zien staan.

Lyngdorf BW-3: actieve subwoofer

De BW-3 is ontworpen als een subwoofer met hoge bandbreedte met als doel optimale dynamiek en precisie te reproduceren. Dit wordt weerspiegeld in het frequentiebereik van de driver tot 800 Hz in de bypass-modus, in tegenstelling tot traditionele subwoofers, die doorgaans beperkt zijn tot 120 Hz.

De interne versterker is het klasse D-ontwerp van Lyngdorf Audio, gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring in het ontwerpen van audiofiele klasse D-versterkers. Met een vermogen van 400 Watt kan hij voldoende vermogen leveren om de krachtige 8-inch driver te bedienen - zelfs op hoog niveau. De BW-3 is uitgerust met een lange slag driver gemonteerd in een extreem compacte behuizing. Om de driver goed in zo'n compacte kast met slechts 7 liter intern volume te laten werken, werd een aangepaste eenheid ontworpen. De 8-inch woofer beschikt over een enorme magneetmotor, die een extreem snelle respons en hoge efficiëntie heeft.

De woofer past in alle soorten setups, omdat de versterkermodule de traditionele signaalregelaars en een bypass-schakelaar voor eenvoudige en directe verbinding met Lyngdorf Audio-versterkeruitgangen of andere audioproducten bevat, die volledige controle over de sub-out-verbinding biedt.

De BW-3 wordt geleverd zonder poten, omdat het compacte kastontwerp verschillende manieren biedt om de luidspreker te integreren met een interieur. Met minimale kastafmetingen kan de BW-3 rechtop of op zijn zijkant worden geplaatst om in de beschikbare ruimte te passen. Deze constructie maakt het de perfecte match voor elke opstelling, als een subwoofer voor andere luidsprekers in een stereo- of thuisbioscoopsysteem.

De nieuwe BW-3 is net als de MH-3 verkrijgbaar in witte, glanzend zwarte of matzwarte uitvoering. We hebben hem voor 849 euro in een Nederlandse webwinkel zien staan.

MERK

EDITORS' CHOICE