NIEUWS

Buchardt A500: actieve monitorluidspreker met drie drivers

De Deense luidsprekerbouwer Buchardt heeft de A500 ontwikkeld, een actieve monitorluidspreker die is gebaseerd op de passieve S400. De A500 is het derde product van het bedrijf en het is de eerste actieve luidspreker. Buchardt levert rechtstreeks aan de consument. Bestellingen kunnen nu alvast geplaatst worden en naar verwachting kan in juni worden geleverd. Wie nu bestelt, krijgt korting. 

Buchardt A500: actieve drieweg monitorluidspreker, woofer aan de achterkant

De nieuwe A500 van het Deense Buchardt heeft een tweeter en middentoner aan de voorzijde en een woofer aan de achterzijde gemonteerd. Feitelijk is de A500 afgeleid van de passieve S400, maar deze heeft en passieve radiator aan de achterzijde. Deze is dus in de A500 vervangen door een actieve woofer.

Iedere driver heeft zijn eigen 150 Watt klasse D versterker. Een Quad-Core DSP-chip en dubbele Cirrus Logic CS4398 DAC-chips zorgen voor de aansturing. De cross-overfrequenties liggen op 150 Hz en 2,8 kHz. De tweeter van driekwart inch is gemonteerd in een grote aluminium golfgeleider om het dispersiepatroon te optimaliseren en heeft een zachte textiel dome. Daaronder zorgt een zes inch lange slag papieren conus voor weergave van de middentonen. De laagweergave komt uit een tweede zes inch lange slag papieren conus die aan de achterzijde is gemonteerd.

Ook op het achterpaneel van de A500 is een enkele XLR-aansluiting voor analoge bronnen (handig voor in een studio) en een keuzeschakelaar om de positie van de A500 in een op WISA gebaseerd surround-geluidssysteem te specificeren. De A500 verbindt draadloos via WISA met Buchardt's hub (een optie die 500 euro kost). De hub maakt verbinding via bluetooth (aptX), Apple Airplay en speelt Spotify Connect, UPnP of Google Cast-streams. Het muzieksignaal wordt doorgestuurd in een resolutie van 24-bit / 96 kHz PCM naar elke luidspreker. Deze zelfde hub beschikt ook over een reeks bedrade ingangen: 3 x optisch, 1 x coaxiaal digitaal, 1x USB-A (voor laptops), 1x USB-B (voor harde schijven), HDMI ARC en ten slotte een analoge cinch en een mini-jackplug.

Het frequentiebereik van de A500 loopt van 25 Hz tot  40 kHz (+/– 1,5 dB).

Buchardt A500: prijs en leveringsinformatie

Prijzen van de A500 beginnen bij 3.200 euro per paar voor wie nu bestelt, afhankelijk van de afwerking in naar keuze zwart, wit of walnoot. Vanaf juni zal de levering beginnen, maar dan gaat de prijs ook omhoog naar ten minste 3.500 euro. Deze prijzen zijn Delivered Duty Paid (DDP), dus inclusief verzendkosten en invoerrechten tot aan de deur van de klant, waar ter wereld deze ook woont. Buchardt toont een voorbeeld voor andere fabrikanten om te volgen.


EDITORS' CHOICE