NIEUWS

Buchardt Audio lanceert nieuwe monitorluidspreker genaamd S400

Sinan Kökbugur | 27 september 2018 | Fotografie Fabrikant

De Deense luidsprekerbouwer Buchardt Audio levert direct aan de consument, zonder tussenhandel. De S400, een monitorluidspreker, is het tweede model van Buchardt na debutant S300. Op de High End-show in Kopenhagen zal de S400 gedemonstreerd worden. De koper krijgt twintig jaar garantie op zijn aankoop. 

Buchardt Audio S400: tweeweg monitorluidspreker

Het Deense Buchardt Audio heeft zijn tweede model gelanceerd genaamd S400. De nieuwe S 400 is het resultaat van onderzoek en ontwerp in Denemarken en wordt in China volgens de normen van Buchardt Audio gebouwd. Buchardt Audio levert rechtstreeks aan de consument en concentreert zich louter op het maken van een goed luidsprekerontwerp, niet op marketing en andere verkoopinspanningen.

De S400 is volgens Buchardt Audio een high-end luidspreker die goed betaalbaar is. “Het geheim van de uitzonderlijk gecontroleerde richtingsgevoeligheid van de S400 is de Constant Directivity Control golfgeleider. De S400 is ontworpen en gesimuleerd met geavanceerde berekeningsmethoden. Hij is getest met een nieuwe, zeer geavanceerde holografische nearfield-scanner, waarbij de volledige akoestische 3D-uitvoer in kaart is gebracht met 5.402 metingen op elk van de vijf prototypen die we hebben gebouwd. Het resultaat in combinatie met de kleine 19 mm-tweeter is perfect,” aldus Buchardt Audio.

Buchardt vervolgt: “een uitdaging die moest worden opgelost met behulp van een dergelijke diepe golfgeleider waar we mee eindigden, was de ongewenste faseverschuiving tussen de woofer en de tweeter. Dit werd opgelost door de golfgeleider onder de woofer te plaatsen, gecombineerd met een zeer discrete kanteling van de kast op slechts twee graden. Hiermee worden de drivers in fase uitgelijnd. Vanwege de hoge gerichtheid van de golfgeleider is de randafwijking van de kast met negentig procent verminderd in vergelijking met standaard tweeterplaatsingen die de meeste andere luidsprekers gebruiken. Het geluid "kleeft" niet aan de kast, maar is vrij zonder hoorbare artefacten. Dit helpt nog meer bij de opbouw van het geluidsbeeld en laat de luidspreker verdwijnen in het geluidsbeeld.”

Buchardt Audio S400: voorzien van passieve radiator

“De S400 klinkt groter dan je zou verwachten. Waarom? Vanwege de passieve radiator op de achterkant. Een passieve radiator is een veel duurdere oplossing dan een basreflexpoort. Het is zonder twijfel de reden dat we ze niet vaak zien. Maar het heeft voordelen ten opzichte van de klassieke baspoort: geen poortgeluid, geen poortcompressie, kan heel dicht bij een muur worden geplaatst, dertig procent reductie van de kastomvang en geeft al met al een geweldige basprestatie, en het beste van alles, dat kleine, kleine luidspreker speelt helemaal tot 33 Hz,” voegt Buchart Audio er met trots aan toe.

Buchardt Audio S400: technische specificaties

 • Werkingsprincipe: tweeweg passief radiatorsysteem
 • Tweeter: 1 x 0,74 inch soft dome met CDC aluminium golfgeleider
 • Middentoner/woofer: 1 x zes inch aluminium conus met break-up optimalisatie
 • Passieve radiator: 1 x 5x8 inch passieve passieve radiator met lange slag en zeer lage massa
 • Impedantie: 4 Ohm
 • Gevoeligheid: 88 dB
 • Frequentiebereik: 33 - 40 kHz +/- 3db
 • Crossover frequentie: 2.000 Hz
 • Aanbevolen versterkervermogen: 40 - 200 Watt
 • Afmetingen (hxbxd): 365 x 180 x 240 millimeter
 • Gewicht: 18 kg / set

 

Buchardt Audio S400: prijs en leveringsinformatie

De S400 is leverbaar in zwarte, witte of gerookte eiken uitvoering. De prijzen beginnen bij circa 1.600 euro per paar, exclusief stands. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Buchardt Audio.EDITORS' CHOICE