NIEUWSAVM

AVM lanceert nieuwe streaming hardware die ook in bestaande producten past

Sinan Kökbugur | 20 januari 2020 | Fotografie Fabrikant | AVM

Het Duitse AVM heeft nieuwe streaming hardware aangekondigd genaamd X-Stream Engine. De nieuwe X-Stream Engine zal voor het eerst aan het publiek getoond worden op de komende Hifi Show die begin februari zal plaatsvinden in de Duitse stad Hamburg. Uiteraard krijgt de nieuwe hardware begeleiding van nieuwe functies en een nieuwe app voor Android en iOS, genaamd RCX. Bestaande producten uit de Ovation productlijn die een streamer aan boord hebben, kunnen een upgrade krijgen door vervanging van de oude streaming hardware door de nieuwe X-Stream Engine.

AVM X-Stream Engine

De nieuwe X-Stream Engine van AVM zal ondersteuning bieden voor Roon, Airplay, Spotify Connect, hi-res streaming en nieuwe multiroom bluetooth-connectiviteit. Voorts zal de nieuwe streaming-hardware geschikt zijn voor aansturing met Control4, WPS en beheer over een IP-netwerk.

De alles-in-één apparaten Ovation CS 6.3 en Ovation CS 8.3 zijn de eerste producten die straks met de nieuwe X-Stream Engine zullen zijn uitgerust. Feitelijk zijn dit geupgrade versies van de bestaande modellen Ovation CS 6.2 en Ovation CS 8.2. Eind februari zouden de nieuwe Ovation CS 6.3 en CS 8.3 voor het eerste geleverd moeten gaan worden.

Alle reeds bestaande producten uit de Ovation-productlijn die al streaminghardware en functies aan boord hebben, kunnen voor een bedrag van 1.050 euro voorzien worden van de nieuwe X-Stream Engine. Dit geldt voor alle CS-, SD- en MP-modellen. Vanaf maart zouden de eerste upgrades door lokale dealers uitgevoerd moeten kunnen worden.

Aan het uiterlijk van de apparaten verandert helemaal niets. De nieuwe hardware past precies op de plek van de oude hardware. De levensduur en gebruiksduur van een goedwerkende versterker die wellicht een gedateerde streamer aan boord heeft, wordt door de upgrade dus aanzienlijk verlengd. Dat is winst voor de consument en ook voor het milieu. Na de upgrade zal het betreffende apparaat er weer de nodige jaren tegenaan kunnen.

MERK

EDITORS' CHOICE