NIEUWS

New Horizon 203: draaitafel inclusief arm en element

De in Italië gevestigde draaitafelbouwer New Horizon heeft een nieuwe draaitafel aangekondigd genaamd 203. De nieuwe 203 heeft een chassis dat bestaat uit drie lagen ter optimale ontkoppeling van de verschillende onderdelen. De arm bevindt zich bijvoorbeeld op een andere laag dan de motor. De 203 wordt geleverd met een arm van het Oostenrijkse Pro-Ject en een element van het Japanse Audio-Technica.

New Horizon 203 draaitafel

Het in 2016 opgerichte en in Italië gevestigde audiobedrijf New Horizon bouwt draaitafels en accessoires voor draaitafels. Het bedrijf heeft het model 203 aangekondigd, een complete draaitafel die verkrijgbaar zal zijn in een matwitte of matzwarte uitvoering.

Het nieuwste lid van de New Horizon 200-serie draaitafels heeft een sokkel die bestaat uit drie lagen, één voor elk van de drie essentiële draaitafelcomponenten, aldus de fabrikant. De motor van de platenspeler, as en hoofdlager en ten slotte de toonarm hebben dus ieder hun eigen draagvlak. Bovendien zijn de lagen van elkaar losgekoppeld om mogelijke negatieve beïnvloeding verder te beperken.

De New Horizon 203 is uitgerust met een 8,6-inch arm van het Oostenrijkse Pro-Ject die is gemaakt van koolstofvezel. Een element van  het Japanse Audio Technica type AT-3600L wordt meegeleverd, maar er is ook de optie om de AT-VM520EB mee te laten leveren.

Het snaaraangedreven draaiplateau weegt 1,7 kilogram, heeft een dikte van 20 millimeter en is gemaakt van machinaal bewerkt kristalmethacrylaat. De afmetingen van de speler zijn 45 x 36,5 x 16,5 centimeter (BxDxH) en hij weegt 11,2 kilogram.

New Horizon: prijs en leveringsinformatie

De New Horizon Audio 203 draaitafel is verkrijgbaar in een matwitte of matzwarte uitvoering, compleet met de toonarm van Pro-Ject, element van Audio Technica type AT-3600L en stofkap. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe draaitafel leverbaar zal zijn in Nederland en voor welke prijs. Louter ter indicatie, op een Engelstalige website zagen wij een prijs van net geen 1.100 euro. De prijs in Nederland zou kunnen afwijken door transportkosten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE