NIEUWSRega

Rega lanceert mc-element Ania Pro

Het Britse audiobedrijf Rega heeft een nieuw mc-element onthuld genaamd Ania Pro, die in elk geval in naam is afgeleid van de bestaande Ania. We hebben nog niet veel technische gegevens en ook hebben wij nog niet de beschikking over prijs en leveringsinformatie, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Rega Ania Pro: mc-element

Het in Engeland gevestigde Rega heeft het nieuwste lid van haar portfolio mc-elementen onthuld genaamd Ania Pro. De Ania Pro maakt gebruik van de geavanceerde Vital-profiel nude-diamanten stylus. Rega stelt dat het nieuwe element is ontworpen om zoveel mogelijk details uit het vinyloppervlak te halen. Lees ook onze recensie over de Rega Ania.

De Ania Pro levert strakke bassen, warme middentonen en nauwkeurige hoge frequenties voor een gebalanceerde en gedetailleerde prestatie, aldus Rega. De stijve rode afdekking van PPS (polyfenyleensulfide) beschermt de fijne interne bedrading en herbergt een krachtige neodymiummagneet en een handgewikkelde spoel zoals de rest van het mc-portfolio. De ultralage massagenerator is ongedempt (geen binddraad) en maakt gebruik van een unieke rhomboid pivot voor de cantilever.

De Ania Pro zit in een behuizing die is vervaardigd uit één stuk aluminium van de hoogste kwaliteit. Het beschikt ook over Rega’s driepuntsbevestiging die een optimale verbinding met de head-shell biedt terwijl automatisch overhang wordt ingesteld.

Rega suggereert dat de Ania Pro de perfecte partner is voor de platenspelermodellen Planar 3, Plana 6 of Planar 8. De Planar 6 en Planar 8 kunnen straks in de fabriek worden voorzien van de Ania Pro.

Rega Ania Pro: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe Rega Ania Pro leverbaar zal zijn en ook hebben wij nog geen Nederlandse prijsinformatie ontvangen. Volgens een Engelstalige website zit de Ania Pro met zijn prijs tussen de bestaande modellen Ania en Apheta 3.

MERK

EDITORS' CHOICE