NIEUWSRevox

Revox Studiomaster T700: hoogwaardige draaitafel

Met de Studiomaster T700 presenteert Revox eindelijk de langverwachte nieuwe platenspeler. Met meer dan zes decennia ervaring, de resulterende knowhow en waardevolle materiaalkeuze, is er naar eigen zeggen een echt juweeltje gecreëerd. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe draaitafel van Revox leverbaar is. 

Revoxc Studiomaster T700

De eerste platenspeler van het in Zwitserland gevestigde Revox was het model 60 en werd in 1956 gepresenteerd. Daarna heeft de fabrikant met succes een reeks tangentiële draaitafels gelanceerd. Nu gaan de ontwerpers van het bedrijf opnieuw de uitdaging aan om een draaitafel te ontwikkelen volgens de nieuwste technologische normen en met de hoogste normen voor weergave in natuurgetrouwe studiogeluidskwaliteit. Het resultaat is de Studiomaster T700-platenspeler, een hoogwaardige platenspeler met innovatieve technologieën. De nieuwe draaitafel is gemaakt van hoogwaardige materialen en maakt indruk met een duidelijk, elegant en tijdloos ontwerp. Volgens de fabrikant is het primaire doel om muziekliefhebbers een indrukwekkende, audiofiele muziekervaring te bieden.

Dankzij de ingebouwde phonoversterker is de T700 compatibel met alle Revox-producten, zoals Joy S119, Joy S120 en de M-serie en andere producten uit het verleden (Evolution, Emotion, Exception, B-serie). Voorts kan de Studiomaster T 700 eenvoudig worden geïntegreerd in een Revox multiroom en multi-user systeem. Het apparaat is ook compatibel met andere veelgebruikte audioproducten. Een hoogtepunt van de Studiomaster T700 is de geïntegreerde mc-phono-voorversterker. De installatie van de voorversterker maakt de beste en kortste verbinding tussen de pickup en de voorversterker mogelijk en leidt zo tot de hoogste signaalkwaliteit terwijl interferentie wordt vermeden. Voor dit doel wordt de toonarmkabel strak gedraaid en direct aan de ingang van de voorversterker gesoldeerd.

Bovendien is er een galvanisch gescheiden voeding voor de phono-voorversterker en de motorregeling, die wederzijdse negatieve invloeden voorkomt. De ingenieurs hebben veel moeite gedaan om het hoogste niveau van snelheidsnauwkeurigheid te bereiken. De T700 heeft een quartz-nauwkeurige PLL-snelheidsregeling via een contactloze optische sensor. Dit corrigeert de afwijkingen (bijv. veroorzaakt door temperatuurschommelingen en andere omgevingsfactoren, veroudering van riemen en lagers, wrijving tijdens het scanproces) en zorgt voor handhaving van de draaisnelheid met een tolerantie van 0,02 procent.

Voorts leidt de riemaandrijving in combinatie met een hoge draaiplateaumassa en een optimaal ontworpen plateaulager tot een bijna perfecte synchronisatie. En de zachte start voor een trage motorstart garandeert verminderde riemslijtage. De toonarm wordt handmatig bediend met behulp van een toonarmlift met een hydraulisch mechaniek. De toonarmbuis is gemaakt van koolstofvezel en is daarom bijzonder licht en sterk. De materiaalsamenstelling van aluminium en koolstof leidt ertoe dat de gewenste toonarmresonantie van 12 – 14 Hz wordt bereikt. Het beproefde mc-element van Ortofon type Quintet Bronze zorgt voor een levendig geluidsbeeld.

De Studiomaster T700 wordt bediend met aanraaksensoren met achtergrondverlichting op de glasplaat. Dit maakt de bediening van de draaitafel uiterst eenvoudig en intuïtief. Als speciale functie kan het apparaat worden gekalibreerd met een toetsencombinatie.

De nieuwe Revox-drive is uitgerust met uitgebreide en exclusieve accessoires. Er wordt onder meer een houten kist meegeleverd voor het bewaren van de digitale naaldrukweger, de plaatborstel (gemaakt van koolstof), de stofkap, het anti-skatinggewicht, het contragewicht, de riem voor het draaiplateau en bijbehorende gereedschappen.

Revox Studiomaster T700: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe Studiomaster T700 van Revox leverbaar is. Ook hebben wij nog geen officiële Nederlandse prijsinformatie, maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website zagen wij een prijs van net geen 3.500 euro.

EDITORS' CHOICE