NIEUWSEsoteric

Esoteric N-01XD: netwerk-DAC met ondersteuning voor DSD en MQA

Het Japanse Esoteric heeft op de CES in Las Vegas de N-01XD aan het publiek getoond. De N-01XD is een DA-converter die ook bediend kan worden via Roon en die onder andere streamingdiensten Quboz en Tidal aan boord heeft. We weten nog niet wanneer hij geleverd kan worden. En de prijs? Weten we ook niet, maar dit is de categorie “wie vraagt naar de prijs, kan het niet betalen”.

Esoteric N-01XD: non plus ultra netwerk-DAC

Esoteric, het high-end audiomerk dat onderdeel is van hetzelfde moederbedrijf als Teac, speelt mee de bovenkant van de markt van cd-spelers, cd-loopwerken en DA-converters. Op de CES is Las Vegas heeft het bedrijf de N-01XD aan het publiek gedemonstreerd. Het apparaat ondersteunt DSD Audio en MQA-decodering, biedt toegang tot Roon, Qobuz en Tidal en biedt 64-bit / 512Fs. De gebruiker kan ook streamen naar DSD 22,5MHz en PCM 384kHz, als de gebruiker dat heeft en zijn netwerk dat aankan.

Er zijn quad-vermogenstransformatoren om afzonderlijke secties voor de DA-converter te voeden en een afzonderlijke voeding voor de streaming-sectie. Deels wordt de technologie geleend van de vlaggenschipproducten van de Grandioso-productlijn, waaronder de klok van het type Grandioso Custom VCXO II.

Ingangen komen in de vorm van een ES-Link, een AES/EBU (XLR), een optische, een USB en twee coaxiale cinch-ingangen. Daarnaast is natuurlijk een LAN-aansluiting aanwezig. de analoge uitvoer gaat naar keuze via XLR of via cinch. De N-01XD heeft ook een klokingang en een klokuitgang.

We weten niet vanaf wanneer de N-01XD leverbaar is en voor welke prijs. We weten wel zeker dat hij niet goedkoop zal zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE