Definitive Technology voegt vloerstaanders en centerluidspreker toe aan Demand-serie

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Definitive Technology kondigde gisteren tijdens CES 2020 in Las Vegas aan dat twee vloerstaanders en een centerluidspreker zijn toegevoegd aan de Demand-productlijn. Al had de oplettende lezer (en bezoeker) ze natuurlijk al gespot op de Audio Show iEar'. De modellen D15, D17 en D5C hebben een strak ontwerp en bestaan uit geavanceerde materialen, zoals woofers van koolstofvezel en aluminium dome tweeters. Dit zorgt voor een ruimtevullend geluid, soepele weergave van hoge frequenties en een nauwkeurig klankbeeld en biedt een ongekende luisterervaring, aldus Definitive Technology.

Definitive Technology: D15, D17 en D5C

“In 2017 introduceerde Definitive Technology de eerste drie boekenplankluidsprekers uit de Demand-serie. Deze werden met open armen ontvangen in de markt dankzij hun elegante ontwerp en zeer nauwkeurige geluidsweergave. Vanaf dat moment zijn we druk bezig geweest met het ontwerpen van twee zuilluidsprekers en een center luidspreker. We hebben de originele boekenplankluidsprekers uit de Demand-serie hierbij als uitgangspunt gebruikt,” aldus Michael Greco, category director Loudspeakers bij Sound United. “We hebben hetzelfde vakmanschap en dezelfde materiaalkwaliteit gebruikt voor het ontwerpen en ontwikkelen van de lijn. Luisteraars profiteren van bekende technologieën, zoals 20/20 Wave Alignment Lens, BDSS en Linear Response Waveguide. Maar we hebben ook dubbele woofers van koolstofvezel en dubbele zijwaartse passieve radiators toegevoegd aan de zuilluidsprekers. Dit maakt de luidsprekers een van de soepelste, nauwkeurigste en krachtigste in zijn prijsklasse. De center luidspreker is de perfecte toevoeging aan ons assortiment voor liefhebbers van thuisbioscopen.”

De vloerstaanders D15 en D17 uit de Demand-serie zijn voorzien van een aluminium dome tweeter met een diameter van één inch met een 20/20 Wave Alignment Lens. Dit zorgt voor een nauwkeurigere geluidsweergave, omdat ongewenste diffractie vanuit de hoeken van het frontpaneel wordt voorkomen. Luisteraars kunnen hierdoor genieten van een verfijnde en gebalanceerde luisterervaring. De gepatenteerde Balanced Double Surround System (BDSS) midrange/woofer van Definitive Technology zorgt voor een grote excursie en levert een ongekend gedetailleerd middenbereik en een krachtigere bas in vergelijking met concurrerende drivers van hetzelfde formaat. Bovendien wordt zowel de on-axis als de off-axis frequentierespons verlengd door een linear response waveguide en is er sprake van een betere verspreiding voor een natuurlijkere klank in het middenbereik en nauwkeurige weergave.

De vloerstaanders zijn voorzien van een gepatenteerde BDSS midrange/woofer van 5,25 en 6,5 inch en gemaakt van minerale polymeer en bieden een buitengewoon en krachtig geluid in het middenbereik. De vloerstaanders zijn de eerste in de Demand-serie die zijn voorzien van dubbele 5,25 en 6,5 inch woofers gemaakt van koolstofvezel en dubbele zijwaartse passieve radiators van acht en tien inch. De nieuwe dubbele passieve radiators zorgen voor een uitgebreide weergave van lage frequenties welke je niet verwacht uit het compacte design van de luidsprekers. Definitive Technology heeft ook een grote spider toegevoegd voor verbeterde lineariteit en een diepe, krachtige en zuivere basrespons.

De D5C-center luidspreker is een perfecte aanvulling op de zuil- en boekenplankluidsprekers uit de Demand-serie en zorgt voor een werkelijk meeslepende thuisbioscoopervaring. De D5C is uitgerust met dubbele mid-range drivers van 5,25 inch en een aluminium dome tweeter met Wave Alignment and Linear Response Waveguide voor een ongelofelijk nauwkeurig en rijk geluid.

De Demand-serie is voorzien van het toonaangevende industriële ontwerp waar Definitive Technology om bekend staat. De lijn heeft een frisse, moderne look met een baffle van geparelstraald aluminium en is daarmee tijdloos en past naadloos in ieder interieur. Het vakmanschap is terug te zien in de details. Iedere kast is zorgvuldig geschuurd, geverfd met vijf lagen hoogwaardige glansverf en vervolgens gepolijst tot een bijna spiegelende afwerking (niveau 6). Dit zorgt ervoor dat minimalistische verfijndheid en compromisloze kwaliteit hand in hand gaan. De akoestisch transparante, magnetische luidsprekersgrills zorgen voor een natuurlijk, ongekleurd geluid en kunnen eenvoudig worden verwijderd. De drie nieuwe producten uit de Demand-serie zijn verkrijgbaar in de kleuren pianozwart en wit, zodat ze in iedere luisteromgeving passen.

Ten slotte: een paar D15's staat momenteel in de testruimte van één van onze redacteuren. Naar verwachting zal de recensie over de D15 volgende week op dit medium verschijnen.

Definitive Technology: D15, D17 en D5C: prijzen en leveringsinformatie

De adviesverkoopprijzen van de nieuwe luidsprekers uit de Demand-serie zijn als volgt:

D15:  1.699 euro per stuk
D17:  2.499 euro per stuk
D5C:  899 euro per stuk.

Meer weten? Kijk voor meer informatie over het Demand-assortiment of Definitive Technology en zijn hoogwaardige audio-aanbod op https://nl.definitivetechnology.com/.

MERK

EDITORS' CHOICE