NIEUWSFocal

Focal vult Chora-productlijn aan met home cinema luidsprekers

De Franse luidsprekerbouwer Focal heeft zijn Chora-productlijn uitgebreid met luidsprekers die bedoeld zijn voor opname in een home cinema systeem. Vloerstaander Chora 826-D heeft een Dolby Atmos driver aan de bovenkant. Verder zijn een centerluidspreker, een subwoofer en een surround-luidspreker aan de productlijn toegevoegd. De luidsprekers zijn te zien op de CES in Las Vegas.

Focal Chora: nu ook voor home cinema

Begin september 2019 heeft de Franse luidsprekerbouwer de Chora-productlijn uitgebracht (lees ook onze recensie over de vloerstaande Focal Chora 826). Focal produceert zelf zijn drivers, in Frankrijk. De Chora’s zijn voorzien van een exclusieve Slatefiber-conus, naar eigen zeggen het resultaat van veertig jaar akoestisch onderzoek. Slatefiber is een combinatie van een thermoplastische polymeer en gerecyclede koolstofvezels. Elk detail is zorgvuldig doordacht om aan de verwachtingen op het gebied van geluidsweergave en esthetiek te voldoen, aldus Focal.

Naast de TNF Aluminium / Magnesium-tweeter met zijn zijdeachtige hoge tonen, leveren Slatefiber-woofers krachtige bassen en de middentonen zijn zeer nauwkeurig: hier is vokgens Focal geen tekort aan harmonie, terwijl Time Alignment een geluidsbeeld biedt dat gericht is op de luisteraar.

De koper kan kiezen uit een zwarte, licht houten en donker houten uitvoering. We weten nog niet wanneer de nieuwe luidsprekers leverbaar zijn in Nederland en voor welke prijs.

MERK

EDITORS' CHOICE