NIEUWSMelco

Melco lanceert EX-serie die is voorzien van MIML-software

Het Japanse Melco heeft de EX-productlijn aangekondigd. Volgens het bedrijf levert de EX-productlijn een grote stap voorwaarts als het gaat om weergave van digitaal muzieksignaal. De nieuwe EX-productlijn is voorzien van bestaande hardware, maar heeft de nieuwe Melco Intelligent Music Library (MIML) software aan boord. Deze software heeft uitgebreide blader- en zoekfuncties, ondersteunt vTuner internetradio en maakt het mogelijk om apparaten die verbonden zijn met een netwerk met een smartphone, tablet of computer te beheren.

Melco EX-serie

Volgens het persbericht van Melco is de focus bij de ontwikkeling van de EX-productlijn niet zozeer op de hardware maar op de software gelegd. Deze software, genaamd Melco Intelligent Music Library (MIML) belooft superieure zoek- en bladermogelijkheden in een bestaande muziekverzameling, ook als metadata zou ontbreken. Verder ondersteunt MIML vTuner internetradio en beheer op afstand met een smartphone, tablet of computer.

De MIML-software is voor het eerst getoond op de High End audiobeurs in München in mei van dit jaar en combineert een krachtige metadata engine genaamd SongKong met een geavanceerde UPnP-server genaamd MinimServer 2. Het display op het front van de nieuwe EX-productlijn heeft ook nieuwe software gekregen en vertoont meer details dan voorheen.

Volgens Melco is met name het bladeren in een grote verzameling klassieke muziek eenvoudiger en logischer geworden. Eventueel ontbrekende metadata kan door de SongKong engine worden opgehaald en aangevuld.

Is er dan niets veranderd aan de hardware? Toch wel, want de SSD die o.a. in de HA-N1Z/2EX-S40 is geplaatst is vergroot van 2 TB naar 4 TB.

Melco EX-serie: ugrade en inruil van oudere apparaten

Wie enige tijd geleden een apparaat van Melco heeft gekocht, kan zijn apparaat laten bijwerken. De dealers van Melco zullen ook instructies krijgen om aantrekkelijke inruilaanbiedingen te doen.

Melco EX-serie: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe apparaten van Melco geleverd kunnen worden en voor welke prijs. Ter indicatie geven wij hieronder de prijzen uit het persbericht in Britse ponden. Een belangstellende moet zich realiseren dat de prijzen in euro’s afhankelijk zijn van wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. De prijzen in euro’s zullen dus vermoedelijk iets hoger uit gaan vallen.

HA-N1Z/2EX-S40 SSD:  9.999 Britse ponden
HA-N1Z/2EX-H60 HDD:  4.999 Britse ponden
HA-N1A/2EX-H60 HDD:  2.749 Britse ponden
N10P-H30-B HDD:  6.999 Britse ponden
N100-H20 HDD:  1.999 Britse ponden

MERK

EDITORS' CHOICE