Musical Fidelity M8xi: geïntegreerde krachtpatser met analoge en digitale ingangen

Het Oostenrijkse audiomerk Musical Fidelity heeft de M8xi aangekondigd, een geïntegreerde stereoversterker met analoge en digitale ingangen die 550 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren. De maximale afgifte van piekstroom is 105 Ampère. De nieuwe M8xi is niet alleen een krachtpatser, maar heeft volgens de fabrikant ultralage vervormingcijfers. In de loop van januari 2020 zou de M8xi van Musical Fidelity op de markt moeten komen.

Musical Fidelity M8xi Super Integrated Amplifier: delicaat powerhouse

De nieuwe M8xi van het Britse audiobedrrijf Musical Fideliy stamt uit een roemrucht geslacht. In 1990 lanceerde het merk de A 1000, de eerste Super Integrated Amplifier. Deze versterker gaat vandaag de dag voor hoge tweedehands prijzen van liefhebber naar liefhebber. Na de A 1000 volgden meer krachtcentrales zoals de NuVistaM3, Tri Vista 300, kW500, M6/500i, NuVista 800 en NuVista 600. De M8xi is de laatste telg uit het geslacht van Super Integrated Amplifiers.

De opbouw van de M8xi bestaat uit een afzonderlijke voorversterker en twee monoblok eindtrappen, samen in één behuizing gemonteerd. Iedere eindtrap heeft een eigen voedingstransformator en koellichaam. Om signaalwegen kort te houden is de voorversterkerprint vlakbij de aansluitingen gemonteerd.

Elke eindtrap maakt gebruik van twaalf grote bipolaire transistors die samen een piekstroom van ruim 100 Ampère kunnen leveren. De voortrappen werken in klasse A. Microdetails en macrodynamiek zijn volgens de fabrikant in goede handen van de M8xi.

De gebruiker heeft de beschikking over vier paar cinch-lijningangen en twee XLR-ingangen, Een draaitafelingang is niet aanwezig. Voorts zijn vijf digitale ingangen gemonteerd: 2 x coaxiaal cinch (24-bt/192 kHz), 2 x optisch (24-bit/96 kHz) en 1 x USB B (asynchroon, 24-bit/192 kHz). Aan uitgangen ook geen gebrek natuurlijk. Afgezien van luidsprekeraansluitingen is de M8xi voorzien van een cinch-uitgang voor een opameapparaat (dus zonder volumeregeling) en een cinch-uitgang en XLR-uitgang ter aansluiting van een eindversterker. Ook heeft de M8xi een tweetal digitale uitgangen.

Het maximale vermogen van de M8xi is 550 Watt per kanaal bij een luidsprekerimpedantie van acht Ohm en bij vier Ohm is dat 870 Watt. Bij twee Ohm piekt de M8xi met 1,6 kWatt. De dempingfactor is 150. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz.

Musical Fidelity M8xi: prijs en leveringsinformatie

De M8 Xi is leverbaar vanaf januari 2020 en de adviesprijs zal 6.000 euro zijn. De M8xi is straks naar keuze leverbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE