NIEUWSFocal

Focal Symphonie 40th: opbergdoos met vlaggenschip hoofdtelefoons en versterker

Sinan Kökbugur | 04 december 2019 | Fotografie Fabrikant | Focal

Het Franse audiobedrijf Focal viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. Om het jubileum luister bij te zetten zijn een aantal jubileumproducten uitgebracht. De Symphonie 40th, het nieuwste jubileumproduct, is een pakket bestaande uit een mooie opbergdoos met daarin de twee vlaggenschip hoofdtelefoons van Focal, modellen Utopia en Stellia, samen met DA-converter/hoofdtelefoonversterker Arche en draagbare audiospeler Questyle-speler QPM. Alle benodigde kabeltjes zitten ook netjes opgeborgen in de opbergdoos.

Focal Symphonie 40th: compleet jubileumpakket van vlaggenschip hoofdtelefoons

Het Franse audiobedrijf Focal is begonnen als bouwer van luidsprekers maar bouwt inmiddels ook al weer een paar jaar hoofdtelefoons. Vanwege het veertigjarig jubileum heeft het bedrijf een pakket uitgebracht met daarin twee topmodellen hoofdtelefoons, hoofdtelefoonversterker tevens DA-converter Arche en een draagbare muziekspeler van Questyle type QPM. Het hele pakket kan worden opgeborgen in een fraaie opbergdoos dat de naam Symphonie 40th heeft gekregen.

Symphonie 40th biedt twee sensationele luisterervaringen: met open model hoofdtelefoons Utopia en versterker tevens DA-comverter Arche, gaat thuis luisteren een nieuwe dimensie binnen en met gesloten model hoofdtelefoon Stellia en de Questyle high definition QPM-speler, kan volop onderweg van muziek worden genoten. Model Utopia is een referentie bij Focal, onder andere vanwege de allereerste fullrange driver met open oorschelp en een puur 'M'-vormig membraan van beryllium: het geleverde geluid is volgens Focal de allerbeste luidsprekers waardig. Gesloten versie Stellia integreert volgende generatie drivers die uitzonderlijke dynamiek creëren voor een hoofdtelefoon met gesloten oorschelpen: de kleinste geluidsdetails worden gereproduceerd en stemmen zijn opvallend realistisch, aldus Focal.

Voor optimaal gebruikersgemak en om de beste uit deze hoofdtelefoon te halen, wordenvier speciale kabels meegeleverd voor de verschillende luisteropties: 1. een vierpins Litz XLR-kabel om model Utopia op de Arche aan te kunnen sluiten, 2. een 3/16 inch (4,4 mm) jack-adapter om de Stellia aan de QPM-speler te koppelen, 3. een mini-jack-adapter voor de verbinding van de Utopia met de speler, en 4. een XLR-kabel voor de Stellia en de Arche. Op deze manier kan elke hoofdtelefoon worden gecombineerd met elk component. De Arche combineert een DA-converter met een hoofdtelefoonversterker met twee hoofdtelefoonspecifieke pure klasse A-versterkingsmodi voor de puurste luisterervaringen.

De hoofdtelefoons, kabels en componenten nestelen zich zachtjes in een elegante opbergdoos die voorzien is van lades. De opbergdoos is genummerd en de oplage is beperkt. De verfijning die het uitstraalt is volgens Focal gelijjk aan de verfijning van de producten van de allerbeste kofferfabrikanten. De buitenkant van de Symphonie 40th is gemaakt van Macassar ebbenhout fineer, een edele houtsoort met een zijdeglans. De binnenkant is gevoerd met beige microvezel voor een zachte, gedistingeerde uitstraling. De metalen sluitingen en zijhandgrepen ronden dit luxe product af. De Symphonie 40th past naadloos in elk kantoor, woonkamer of waar dan ook. Het ziet er mooi uit en levert fantastisch luisterplezier, aldus Focal.

Focal Symphonie 40th: prijs en leveringsinformatie

Volgens de website van Focal komt het Symphonie 40th-pakket in de loop van dit najaar op de markt. Voor een bedrag van 14.990 euro wisselt de fraaie doos met inhoud van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE