NIEUWSWharfedale

Wharfedale Elysian: luxe design met innovatieve technologie

De Britse luidsprekerbouwer Wharfedale heeft de eerder aan het publiek getoonde Elysian-productlijn rijp gemaakt voor productie. We hadden alleen de witte versie gezien, maar nu is ook een zwarte en walnoothouten uitvoering gemaakt. De combinatie van uitstekend vakmanschap, elegant ontworpen behuizingen en speciaal ontwikkelde AMT tweeters maakt de Elysian-serie tot een audiofiele luxe luidspreker, aldus de fabrikant.

Wharfedale Elysian 2 en 4: vlaggenschepen

Het Britse luidsprekermerk Wharfedale presenteert met de nieuwe Elysian 2 en Elysian 4 zijn nieuwe vlaggenschepen. We hebben de prototypes voor het eerst gezien op de High End audiobeurs in München in mei van dit jaar. De serie combineert naar eigen zeggen de gerenommeerde luidsprekergeschiedenis van het merk met eersteklas technologie en ultramodern ontwerp. De nieuw ontworpen Elysian-serie wordt gekenmerkt door een luxueus ontwerp en krachtige prestaties.

De assemblage van de nauwkeurig ontworpen behuizing kost enkele dagen van handmatig werk en het geheel is verfijnd met pianolak om het optimale resultaat te bereiken, zowel visueel als akoestisch. De drivers zijn op elkaar afgestemd. De tweeter is een Air Motion Transformer voor precieze hoogfrequentreproductie en zorgt samen met de in Europa gemaakte woofer voor een adembenemende transparantie “waardoor het favoriete nummer klinkt alsof het voor het eerst wordt gehoord: geluidskunst in perfectie”. Peter Comeau, Acoustics Design Director van Wharfedale, zegt: “We ontwikkelen producten met de overtuiging dat de luisterervaring alle zintuigen omvat. Daarom verdienen onze klanten alleen het beste. Dat is de houding waarop we al onze producten bouwen.”

De Elysian-productlijn is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling bij Wharfedale. Dit stelt de eigen ingenieurs een nieuwe benchmark voor hoogwaardige luxe luidsprekers. Peter Comeau voegt eraan toe: “de Elysian-luidsprekers omarmen alles waar Wharfedale naar op zoek is: een compromisloze, prachtig ontworpen luidspreker die handwerk combineert met de nieuwste audiotechnologie. Met elk product dat we lanceren, willen we modern geluid opnieuw definiëren.”

Wharfedale Elysian 2 en 4: technische aspecten en uitvoeringen

Wharfedale heeft twee modellen gemaakt, beiden drieweg, genaamd Elysian 2, die op een statief staat, en Elysian 4, een vloerstaander. Beide luidsprekers hebben de speciale 3,5-inch AMT-tweeter, een glasvezelgecoate 6-inch en 8,5-inch conus voor de midden- en basweergave.

De Elysian 2 heeft een frequentiebereik van 35 Hz tot 22 kHz (± 3 dB) en een gevoeligheid van 89 dB (2,83 Volt / 1 meter). De Elysian 4 gaat met zijn twee woofers wat verder naar beneden en bgint bij 30 Hz. De gevoeligheid van de vloerstaander is met 92 dB ook wat hoger.

Voor het juiste visuele accent zijn er varianten in drie kleuren: zwart, wit en walnoot.

Wharfedale Elysian: prijzen en leveringsinformatie

De paarprijs voor de Elysian 2 is 5.000 euro. Een paartje van de Elysian 4 gaat voor 7.500 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE