NIEUWSWharfedale

Wharfedale Elysian: nieuwe vlaggenschipluidsprekers, te zien op HEM

Het Britse luidsprekermerk Wharfedale heeft de Elysian-productlijn onthuld op de High End audiobeurs in München. Vooralsnog gaat het om twee modellen genaamd Elysian 2 en Elysian 4, die we hebben mogen zien op de beursvloer. Wharfedale is nog wat spaarzaam met het vrijgeven van gegevens en de ze zullen pas vanaf augustus 2019 in de winkel liggen maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Wharfedale Elysian: voorzien van opvallende AMT-tweeters.

Het Britse audiomerk Wharfedale is vooral bekend van zijn relatief betaalbare productlijnen van luidsprekers. Kennelijk was het tijd om ook iets te doen aan de bovenkant van het portfolio. Enter Elysian.

Strikt genomen is geen sprake van een primeur want de luidsprekers, althans prototypes, waren al aan het publiek op de Bristol Show getoond. Volgens het bedrijf zijn de luidsprekers nu zo ongeveer productierijp en zullen de eerste leveringen ergens in augustus 2019 gaan plaatsvinden.

Het technische hoogtepunt is het gebruik van een AMT (Air Motion Transformer), een hoogfrequente driver, of eigenlijk een vorm van een elektrostatische transducer, ontworpen om een hoog volume lucht te verplaatsen voor lage vervorming en hoge nauwkeurigheid.

Er zullen twee modellen zijn, de kleinere Elysian 2 en de vloerstaande Elysian 4. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt op naar verluidt zou het kleine model 4.500 en de 7.500 Britse ponden gaan kosten. Officiële prijsinformatie voor Nederland is er nog niet.

De nieuwe luidsprekers zien er mooi uit in het wit. De stands zijn nog niet definitief en moeten nog worden afgewerkt. Later zullen de luidsprekers ook in zwart en walnoot kunnen worden geleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE