NIEUWSVersnel Hifi

Workshop Liam Davison dCS Clock & (Ring)DAC bij Versnel Hifi

Redactie Hifi.nl | 12 december 2019 | Fotografie Fabrikant

Onlangs heeft Versnel Hifi in Apeldoorn haar leveringsprogramma uitgebreid met de streaming audio-oplossingen van dCS (Data Conversion Systems) uit Engeland. Dat vraagt om een kijkje in de keuken, dus je bent op vrijdagavond 13 december en zaterdag 14 december van harte welkom voor workshop rond de dCS Clock & (Ring)DAC, verzorgd door uw Engelse gastheer Liam Davison.

"dCS is de uitvinder van de beroemde RingDAC en past sedert haar oprichting uiterst geavanceerde eigen technieken toe om misschien wel ’s werelds beste analoog-digitaal en digitaal-analoog converters te produceren voor de professionele markt (mastering studio’s) alsmede voor de veeleisende luisteraar thuis. dCS is er van overtuigd dat de nauwkeurigheid van het kloksignaal een even belangrijke factor vormt voor onze muzikale beleving dan de conversie zelf. We zijn vereerd dat we, tezamen met importeur More Music, Liam Davison van dCS bereid hebben gevonden om op genoemde dagen een workshop en demonstratie Clock & (Ring)DAC techniek te komen geven in onze winkel."

Een tweede merk wat Versnel Hifi onlangs aan haar programma heeft toegevoegd is het eveneens uit Engeland afkomstige PMC loudspeakers. PMC staat voor The Professional Monitor Company en kent evenals dCS haar oorsprong in de fabricage van topklasse producten voor de mastering studio. PMC’s Twenty5 serie is echter één van de series welke speciaal voor de huiskamer zijn ontwikkeld gebruikmakend van PMC’s Advanced Transmission Line en andere PMC uitvindingen.

Mark Levinson uit de USA, een topklasse merk waar Versnel Hifi al tientallen jaren dealer van is, is ongetwijfeld even legendarisch als dCS en PMC. Mark Levinson heeft recentelijk een tweetal geïntegreerde versterkers geïntroduceerd binnen een voor Mark Levinson begrippen bescheiden prijsniveau maar met de wereldwijd geroemde geluidskwalitatieve eigenschappen van dit high end fabricaat. Michael Huigen van importeur Reference Sounds komt de techniek van deze geavanceerde versterkers toelichten.

dCS Workshop: 13 en 14 december

Voor de dCS workshop wordt gebruik gemaakt van deze drie topklasse merken, in 6 à 8 workshops op vrijdagavond 13 december en zaterdag 14 december. De exacte configuraties worden zullen vanaf 1 december bekendgemaakt worden, dus houd de website van Versnel Hifi in de gaten.

EDITORS' CHOICE