NIEUWS

Idagio lanceert gratis versie van klassieke muziek streamingdienst

Sinan Kökbugur | 12 november 2019 | Fotografie Fabrikant

Het in Berlijn gevestigde Idagio, een streamingdienst die is gespecialiseerd in het streamen van klassieke muziek, heeft vandaag aangekondigd dat de dienst wereldwijd gratis te gebruiken zal zijn. Luisteraars krijgen dan geen lossless FLAC-kwaliteit en kunnen ook geen muziek lokaal opslaan. Daarvoor zal een betaald abonnement moeten worden genomen. Idagio neemt wel alle drempels weg om kennis te maken met de grote catalogus van klassieke muziek die het bedrijf beheert.

Idagio Free: gratis klassieke muziek

Idagio is een in Berlijn gevestigde streamingdienst die zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van klassieke muziek. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een catalogus met daarin twee miljoen muziekstukken, waaronder ook exclusieve muziekstukken die dus nergens anders te vinden zijn. Het bedrijf laat ook afspeellijsten maken door ervaren medewerkers en biedt exclusieve opnames aan van bijvoorbeeld het Weens Philharmonisch Orkest en dirigenten zoals Simon Rattle en Valery Gergiev.

Om alle drempels weg te nemen ter kennismaking met klassieke muziek stelt het bedrijf zijn streamingdienst nu wereldwijd gratis ter beschikking. Dit is inclusief afspeellijsten en aanbevelingen van experts. De muziek wordt dan wel zo nu en dan onderbroken voor gesproken uitleg van Idagio en ook wordt de muziek in radio-modus gepresenteerd. De luisteraar kan bijvoorbeeld niet vooruit of achteruit in de muzieklijst.

“Onze wereld wordt iedere dag steeds sneller en hectischer. Het wordt steeds  moeilijker om het tempo bij de houden. Klassieke muziek is tijdloos en geeft gelegenheid om even stil te staan voor een momentje van reflectie. Wij zien het als een kerndoel van onze missie om de rust en schoonheid van klassieke muziek naar de luisteraars te brengen, ongeacht leeftijd, afkomst of inkomen. Met Idagio Free maken wij een beslissende stap in de democratisering van klassieke muziek,” aldus Till Janczukowicz, oprichter en CEO van Idagio.

Idagio kan worden gebruikt via het web (www.idagio.com) of via een app voor iOS of Android. Er is ook een app voor Apple Watch.

Idagio Premium en Premium+: betaalde abonnementen met meer functies

Heel erg leuk, maar voor niets gaat alleen de zon op, dus hoe verdient Idagio dan nog geld? Idagio Free biedt geen lossless kwaliteit en ook is het niet mogelijk om muziek lokaal op te slaan voor gebruik offline. Wie muziek lokaal d.w.z. zonder internetverbinding wil kunnen luisteren, zal het Premium-abonnement van net geen 10 euro per maand moeten nemen. Wie lossless kwaliteit (FLAC) wil hebben, betaalt net geen 13 euro per maand. Het Premium en Premium+ abonnement bieden ook de mogelijkheid om muziek af te spelen via Chromecast, Bluesound, Sonos en Burmester.

Meer weten? Kijk dan op de website van Idagio.


EDITORS' CHOICE