NIEUWS

KEF LSX Soundwave: exclusief ontwerp door Terence Conran

Rob Nijman | 11 november 2019 | Fotografie Fabrikant

De KEF LSX actieve luidsprekers, tot voor kort verkrijgbaar in vijf fraaie uitvoeringen, heeft een zesde exclusieve jasje gekregen. De KEF LSX Soundwave, ontworpen door designer Terence Conran, is geïnspireerd op de visualisatie van geluidsgolven, wat op een subtiele manier in de stof verweven is. Voor liefhebbers in Nederland en België nu ook te bestellen via nl.kef.com.

KEF zet met deze samenwerking een lange traditie voort van partnerships tussen het audiomerk en designers. Eerder werkte KEF samen met visionair ontwerper Ross Lovegrove voor de exclusieve Muon speaker. Britse ontwerper Michael Young was verantwoordelijk van het design van de originele LSX. Daarnaast verscheen grote broer LS50W in een 'Nocturne'-uitvoering van ontwerper Marcel Wanders. 

KEF LSX Soundwave

De LSX Soundwave is technisch gezien dezelfde speaker met dezelfde functionaliteiten en specificaties als de originele LSX, maar met een eigentijds design. Het nieuwe ontwerp belicht details van de Uni-Q tweeter met als basis Conran's kenmerkende blauw. De door Conran gestileerde geluidsgolven banen zich een weg door de grijze omhullende stof en versterken daarmee de originele kern van LSX. 'De Soundwave biedt zowel een tastbare als een visuele eigenheid die naadloos aansluit bij het vroegere werk van Sir Terence Conran als textielontwerper.'

Terence Conran over de Soundwave: "Eenvoud, schoonheid en functionaliteit zijn de solide basis van een goed ontwerp, maar ik ben van mening dat een magisch ingrediënt of verrassingselement de hele uitstraling en het gevoel van een product naar boven kan halen. Bijvoorbeeld door een beetje kleur, een intrigerend patroon of een element van textuur."

"Audiosystemen zijn niet langer een stukje technologie op de achtergrond verborgen in een hoek, ze zijn net zo goed een middelpunt in een kamer zoals antiek of een kunstwerk, dus de kwaliteit van het ontwerp is essentieel. Toen ik begon met het ontwerp van de stof voor de LSX Soundwave, keek ik vanachter mijn bureau over de Theems en de rimpelingen over het water en visualiseerde geluidsgolven die door de lucht gingen."

De KEF LSX Soundwave heeft een adviesprijs van 1.350 euro per set en is vanaf heden gedurende slechts enkele maanden beschibaar om te bestellen via Conranshop.co.uk. Voor liefhebbers in Nederland en België nu ook te bestellen via nl.kef.com.


EDITORS' CHOICE