NIEUWSKEF

Introductie KEF LS50 Wireless Nocturne

Rob Nijman | 18 oktober 2017 | Fotografie Fabrikant | KEF

Het Britse KEF heeft industrieel ontwerper Marcel Wanders bereid gevonden om aan de geluidsprestaties van de LS50 Wireless luidspreker nu ook een kunstzinnig design toe te voegen, met onder meer lichtgevende weergevers. Deze KEF LS50 Nocturne werd gisterenavond op een presentatie in hotel Andaz in Amsterdam feestelijk geïntroduceerd.

Het opvallende ontwerp dankt de Nocturne aan Marcel Wanders, de Nederlandse ontwerper die gevraagd is om zijn visie op het strakke design en high-end prestaties los te laten. Het resultaat is een uitvoering die met geen enkele andere luidspreker is te vergelijken: de Nocturne heeft behalve een zeer opvallend jasje waar van alles in te ontdekken valt ook een aantal lichtgevende elementen voor extra sfeer in het donker.

Lees ook onze review van de KEF LS50 Wireless

'We wilden een eerbetoon brengen aan de nacht, met een opmerkelijke diepte in de lichte en donkere tinten, texturen en patronen die zinspelen op wat je ervaart in een droom,' zo duidt Gabriele Chiave, creative director bij Studio Marcel Wanders, de verschijning. Marcel Wanders zelf: 'Er zit een georkestreerd tempo in deze medley. Doordat de muzikale elementen allerlei individuele ontdekkingen bieden heeft het ontwerp zijn eigen ritme.'

Draadloze high-end

De 'Nocturne'-uitvoering is gebaseerd op de originele LS50 en voorzien van dezelfde kwaliteiten als de jongere LS50 Wireless. Uiteraard voorzien van KEF's Uni-Q technologie die de tweeter in het akoestische hart van de bas/midrange conus plaatst. Het luidsprekersysteem maakt gebruikt van een digitaal 192kHz/24-bit hi-res signaalpad en een toegewijde DAC voor ieder kanaal, draadloze verbinding is er via 2.4GHz/5GHz dual-band wifi en 4.0 aptX Bluetooth. 

De KEF LS50 Wireless Nocturne komt deze maand op de markt voor een adviesprijs van 2650 euro. 

KEF LS50 Wireless en Roon

Aanvullend op het nieuws rond de Nocturne heeft KEF laten weten dat Roon nu ook aan de draadloze modellen toegevoegd kan worden. De nieuwe firmware, versie 1.1.43, maakt het mogelijk om met Roon te streamen. Het advies is om verbinding te maken met ethernet, niet met wifi. 

KEF LS50 Wireless ‘Nocturne’ by Marcel Wanders

  • Exclusieve special edition met een kunstwerk met oplichtende elementen als uiterlijk

  • KEF’s unieke Uni-Q driver techniek

  • High-performance DAC (Digital-to-Analogue Converter) voor iedere driver, vier in totaal

  • Tot 24-bit high-resolution, afhankelijk van de bron

  •  2.4GHz/5GHz dual-band wifi

  •  Bluetooth 4.0 aptX, 10 meter range en geheugen voor 8 Bluetooth-koppelingen

  • Subwoofer output

De luidsprekers zelf aan de tand voelen kan volgende maand op de Audio Show iEar'.

MERK

EDITORS' CHOICE