NIEUWSFiio

FiiO M11 Pro: nieuwe vlaggenschip muziekspeler


Sinan Kökbugur | 01 november 2019 | Fotografie Fabrikant | Fiio

Het Chinese FiiO heeft de M11 Pro uitgebracht, feitelijk een iets verbeterde versie van de eerdere M11. De nieuwe M11 Pro is de nieuwe vlaggenschip muziekspeler van het bedrijf. De accucapaciteit is verhoogd, er zijn andere dac-chips geplaatst en de uitgangstrap is gebaseerd op een THX-AAA versterker. Binnenkort zou hij in de winkel moeten liggen.

FiiO M11 Pro: draagbare hoge kwaliteit muziek

De nieuwe M11 Pro draagbare muziekspeler van het Chinese audiobedrijf FiiO bouwt voort op de de eerdere M11. Gebleven is het Samsung Exynos 7872 Hexa Core platform, gebakken in 14 nm en geklokt op 2 Ghz. De interne opslag is verdubbeld van 32 GB naar 64 GB. Dat is leuk voor een mp3-verzameling, maar een beetje weinig voor een verzameling WAV-bestanden of DSD-bestanden. Gelukkig is er een micro-SD-slot dat geheugenkaartjes tot 2 TB ondersteunt.

De FiiO M11 Pro draait op Android 7.0 en ondersteunt natuurlijk alle gangbare codecs en streamingdiensten. Het 18:9 TFT-scherm heeft een resolutie van 720 x 1.440 pixels en een diagonaal van 5,15 inch. Het scherm beslaat zo ongeveer het hele oppervlak van de M11 Pro. Bluetooth en wifi? Het zit er allemaal op.

DA-conversie komt voor rekening van een tweetal dac-chips van AKM type AK4497EQ, voor ieder kanaal een afzonderlijke chip. De signaalverwerking is volgens de fabrikant volledig symmetrisch uitgevoerd. De FiiO M11 Pro kan signalen verwerken in lineaire PCM tot 32-bits/384 kHz en is ook in staat om DSD tot DSD256 native af te spelen. Dit is ook van toepassing bij gebruik van de FiiO M11 Pro als USB DAC, waarbij een asynchrone gegevensoverdracht wordt gebruikt.

De gebruiker heeft een ruime keuze aan hoofdtelefoonaansluitingen. zowel een 3,5 mm ongebalanceerde stereo mini-jack als gebalanceerde connectoren uitgevoerd in een 2,5 mm vierpins jack en een 4,4 mm vierpins jack. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker zo ongeveer elke hoofdtelefoon op de best mogelijke manier kan aansluiten. Er is immers 195 mWatt bij 32 Ohm impedantie bij de ongebalanceerde poort en 550 mWatt bij 32 Ohm impedantie bij de gebalanceerde poorten beschikbaar.

De FiiO M11PRO is verpakt in een elegante behuizing, gemaakt van aluminium, met een koolstofvezel versterkte PET-cover aan de achterkant. De display, dat de voorkant volledig bedekt, is voorzien van een speciale coating als bescherming tegen mogelijke krasschade. Naast het display is er een laterale roterende knop geplaatst en zijn er ook een paar knoppen voor directe bediening.

FiiO M11 Pro: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting is de nieuwe FiiO M11 Pro vanaf halverwege november 2019 verkrijgbaar voor een prijs van net geen 700 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE