NIEUWSThorens

Vinyl Tasting dond. 24 okt. 2019: The Beatles meet Armin van Buuren

Komende donderdagavond 24 oktober speelt er weer muziek vanaf vinyl in de winkels van Hobo hifi. En wat voor een muziek! Het verleden en het heden komen samen op deze analoge avond, want het meest iconische album van The Beatles; Abbey Road wordt gepresenteerd samen met het album Intense van Armin van Buuren. Twee enorme successen, die precies een halve eeuw na elkaar op vinyl zijn uitgebracht, zullen op deze avond samenkomen in een wonderschone mix van toegankelijke rock en moderne EDM. “En neem ook gerust je eigen vinyl mee, zodat je die kan vergelijken of kunt beluisteren op een andere hifiset dan je misschien gewend bent,” aldus Hobo hifi.

The Beatles, Abbey Road 50th Anniversary Edition

Vijftig jaar na de originele release van dit legendarische Beatles album is daar dan eindelijk de heruitgave van Abbey Road op vinyl. Tot op de dag van vandaag blijft Abbey Road een van de meest iconische albums van de band en zowel de muziek als het artwork zijn nog steeds van grote inspiratie voor veel bands en artiesten. De LP Abbey Road: 50th Anniversary Edition bevat een nieuwe stereomix van Giles Martin.

Abbey Road is de laatst opgenomen lp van de band, hoewel 'Let It Be' later werd uitgebracht. Zelfs volgens critici is Abbey Road een zeer goed album; vooral kant twee werd extra gewaardeerd. Op deze kant van de plaat staat een medley van afgemaakte en onafgemaakte nummers, met als terugkerend element 'You Never Give Me Your Money'. Ringo Starr zelf zei ooit: “The last section of Abbey Road I still think is for me one of the finest pieces we've put together.”

De foto op de albumhoes laat The Beatles zien op het zebrapad voor de Abbey Road Studios in Londen. Het album is dan ook genoemd naar Abbey Road, de straat waar het zebrapad zich bevindt. Het idee voor deze hoes kwam van Paul McCartney. De foto werd genomen op 8 augustus 1969 door Iain MacMillan. Hij had slechts tien minuten de tijd om de foto te maken. Deze hoes is een van de beroemdste geworden in de muziekgeschiedenis. Later is deze hoes vaak geïmiteerd (of geparodieerd) door andere artiesten. Vandaag de dag is het bewuste zebrapad op Abbey Road (dat iets werd verplaatst) nog steeds een ware toeristische trekpleister.

Armin van Buuren, Intense

De release op vinyl van Intense, het veelgeprezen vijfde album van Armin Van Buuren, laat horen dat ook moderne muziek tijdloos en onderhoudend kan zijn. Op het album staat natuurlijk de voor een Grammy Award genomineerde single “This Is What It Feels Like”, een track die nog steeds veel op de radio gedraaid wordt.

Met vijftien sprankelende liedjes intrigeert, fascineert en ontroert Armin van Buuren de luisteraars. Intense bevat samenwerkingen met de Israëlische violist Miri Ben-Ari, het Australische duo NERVO en zangers als Trevor Guthrie, Emma Hewitt, Laura Jansen, Fiora en vele andere begaafde artiesten. In 2014 werd hij genomineerd voor een Grammy Award voor Best Dance Recording voor zijn single “This Is What It Feels Like” met Trevor Guthrie, waarmee hij de vierde tranceartiest ooit is die een Grammy Award-nominatie heeft ontvangen. Ook de singles Waiting For The Night, Beautiful Life, Intense en Alone behoren tot de tracklist van deze op gelimiteerd vinyl uitgebrachte persing van het album van Armin van Buuren.

Armin verwoordt het zelf: “Intense omvat meer genres dan al mijn andere albums en gaat over van progressief en trance naar klassiek, zelfs rock. Omdat ik een perfectionist ben, hebben sommige van deze nummers maanden gekost om af te maken. Het bevat zoveel mogelijk echte instrumenten en omvat een live orkest, evenals de rockband van mijn broer Eller. Het was een eer om met zulke getalenteerde artiesten, zangers en songwriters te werken, ze hebben me echt geïnspireerd. Het was een intense 3 jaar in de maak, maar ik ben erg tevreden met het resultaat.”

Muziek vanaf vinyl: genieten bij HOBO hifi

Genieten is dus gegarandeerd op komende donderdag 24 oktober. HOBO hifi zal de LP's van Armin van Buuren en The Beatles ten gehore brengen op een mooie set, bestaande uit onder andere een Thorens platenspeler. Elke HOBO hifi vestiging zal tijdens deze avond en eigen, favoriete hifisysteem opbouwen en natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten.

Kom naar de Vinyl Tasting avond bij jou in de buurt!

Op donderdag 24 oktober aanstaande kunnen belangstellenden op vijf plaatsen in Nederland tegelijkertijd terecht om te genieten van de fraaie klank die vinyl kan bieden, op een mooie hifiset. Vanaf 19:00 uur staan de winkels van HOBO hifi in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch én Den Haag tegelijkertijd in het teken van vinyl, goed geluid en gezelligheid.

Vanaf 19:00 uur start de avond. Naast het verse vinyl, krijgen belangstellende achtergrondinformatie over de artiest en het album en geniet je onder het genot van een drankje of kopje koffie/ thee van de muziek. Muziekliefhebbers weten HOBO hifi al te bereiken voor goed geluid, maar tijdens de Vinyl Tasting avond gaat het om wat er écht toe doet, de muziek en het vieren van het medium vinyl. De toegang tot de Vinyl Tasting avond is natuurlijk gratis en reserveren is niet nodig.

Neem gerust je eigen vinyl mee

“Jazeker, je leest het goed. Neem tijdens de Vinyl Tasting avonden gerust je eigen favoriete vinyl mee en luister deze op een unieke set bij de HOBO hifi winkel van jouw keuze! Natuurlijk weten we hoeveel verschil een goed afgestelde platenspeler kan maken voor het echt kunnen genieten van platen. Ervaar bij ons in de winkel hoe het kan klinken, zonder enige verplichting,” aldus HOBO hifi.

Voor meer informatie over VINYL tasting of de locaties kunnen geïnteresseerden terecht op www.hobo.nl/vinyl-tasting en in de winkels zelf.

EDITORS' CHOICE