NIEUWSVitus Audio

Vitus Audio SIA-030 beleeft Benelux-primeur op XFI

Het Deense Vitus Audio zal op de komende XFI-audiobeurs in Veldhoven de nieuwe SIA-030 aan het publiek tonen. De SIA-030, een geïntegreerde versterker, was al eerder te zien op de High End beurs in München, maar de Benelux-primeur zal op de XFI zijn. We weten nog niet wanneer het apparaat leverbaar al zijn en voor welke prijs.

Vitus Audio SIA-030: geïntegreerde versterker

De voorganger van de SIA-030 is de SIA-025 en deze versterker is wereldwijd geroemd en gekroond. Met dit gegeven in het achterhoofd heeft Vitus Audio de SIA-030 ontworpen en gebouwd. De lat lag naar eigen zeggen zeer hoog bij de ontwikkeling van de SIA-030. “Deze stratosferische prestatieverwachting, gecombineerd met het doel om het chassis zo klein mogelijk te houden, maakte de ontwerpfase extreem veeleisend en uitdagend, waardoor ons team tot het absolute maximum werd geduwd, eindeloos geobsedeerd door elk mogelijk microdetail van het ontwerp,” aldus het in Denemarken gevestigde Vitus Audio.

De technologie in de SIA-030 heeft dezelfde gereguleerde voeding als die van de Masterpiece MP-201 voor de uitgangstrap, gecombineerd met nieuwe technologie voor de lagere spanningsfasen. De regelaarmodule kan eenvoudig worden opgewaardeerd voor toekomstige ontwerpen en ook voor de versterkingstrappen in zowel de voorversterker als de eindversterker. De nieuw ontwikkelde volumeregeling heeft stappen van slechts 0,5 dB over het hele bereik. De totale beschikbare versterking is 18 dB, die in combinatie met de keuzeschakelaar voor de ingangsgevoeligheid en hoge resolutie van de volumeregeling volledige veelzijdigheid biedt voor alle bronnen en belastingen.

De SIA-030 heeft drie XLR-ingangen en twee cinch-ingangen. Het frequentiebereik loopt tot 800 kHz. Het maximale vermogen is 30 Watt in klasse A en 200 Watt in klasse AB, beiden in acht Ohm. De signaal/ruis-verhouding is groter dan 120 dB.

Vitus Audio SIA-030: twee optionele modules

Twee optionele modules worden aangeboden. Ten eerste een volledige DAC / Streamer-module die al bekend is van de Rl-101/RD-101, maar verder is geoptimaliseerd en verbeterd voor een prestatie die past bij de SIA-030. Ten tweede, een instelbare phonostage met twee niet-gebalanceerde ingangen, mm/mc-ondersteuning en individuele versterkingsinstellingen. De SIA-030 is volledig uitgerust en is alles wat nodig is voor een minimalistisch topsysteem met bijpassende luidsprekers en kabels, aldus Vitus Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE