Lyngdorf Audio MP-60: 16-kanaals AV-processor met XLR-uitgangen

Het Deense Lyngdorf heeft op de CEDIA in de stad Denver in de VS de MP-60 aan het publiek getoond. De MP-60 is een 16-kanaals Surround Sound Processor die de nieuwste audio/video-formaten ondersteunt. De MP-60 Surround Sound Processor is ontworpen voor de veeleisende audiofiel- en bioscoopliefhebber die op zoek is naar de ultieme meerkanaals- en stereo-ervaring, aldus Lyngdorf. Vanaf komende maand oktober zou de MP-60 in de winkel moeten liggen.

Lyngdorf MP-60: hoogwaardige AV-processor

De MP-60 is de nieuwste Surround Sound Processor van het in Denemarken gevestigde Lyngdorf. Het apparaat is uitgerust met alle geavanceerde technologieën waar Lyngdorf Audio om bekend staat, waaronder het bewezen RoomPerfect kamercorrectiesysteem en de perfecte digitale signaalverwerking.

Dit zijn de hoogtepunten van de MP-60 van Lyngdorf:

  • Nieuwe HDMI 2.0b-kaart met videoresoluties tot 4K @ 60Hz: YCbCr 4: 2: 2: 2 (4: 4: 4 / RGB), 600 MHz met Dolby Vision, HDR10 en HLG op alle ingangen en uitgangen (18 Gbps)
  • Decodeert tot 16 native audiokanalen en biedt ondersteuning voor DTS: X Pro en DOLBY ATMOS, AURO 3D en oudere formaten.
  • Optionele DCI-compatibele AES67 I / O-kaart en optionele DCI-compatibele AES3: DB 25 invoer- en / of uitvoerkaartoptie voor integratie met digitale cinema-servers en andere producten van derden.
  • Roon Endpoint (wacht op certificering).
  • De hoofduitvoer kan eArc (Enhanced Audio Return) ontvangen, waarmee een Atmos-gecodeerde bitstream van de tv en dynamische lip-sync mogelijk zijn.
  • De HDMI-matrixschakelaar stuurt een van de acht HDMI-ingangen naar een van de twee HDMI-uitgangen of de HDBaseT-uitgang.

De oudere MP-50-processor wordt tot nader order aangeboden. Voor nieuwe en bestaande MP-50-eigenaren is een upgradeprogramma beschikbaar om te upgraden naar de nieuwe 2.0b HDMI-kaart, die standaard is in de nieuwe MP-60-processor. Met deze upgrade ondersteunt de MP-50 videoresoluties tot 4K @ 60Hz: YCbCr 4: 2: 2: 2, 600 MHz met Dolby Vision op alle ingangen en uitgangen (18 Gbps).

Lyngdorf MP-60: prijs en leverngsinformatie

We hebben nog geen officiële Nederlandse prijsinformatie, maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website zagen wij dat de MP-60 vanaf oktober beschikbaar is voor een prijs van 14.400 euro. De variant met digitale uitgangen, AES-67-interface en DCI-ingang heeft een prijs van 15.400 euro. De Lyngdorf MP-50 Surround Sound Processor HDMI Upgrade kost net geen 3.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE