NIEUWSAequo Audio

Luidsprekers van Aequo Audio komend weekend op XFI in Veldhoven

De Nederlandse luidsprekerbouwer Aequo Audio, gevestigd in Eindhoven, is naar eigen zeggen succesvol gebleken op het internationale speelveld en mag zich in veel landen een gevestigd en onderscheidend luidsprekermerk noemen. De elegante en compromisloze luidsprekers vinden inmiddels wereldwijd afzet en zijn door de internationale pers met groot enthousiasme ontvangen. Komend weekend speelt Aequo Audio een thuiswedstrijd en worden een aantal modellen luidsprekers getoond aan het publiek op de XFI, die plaats zal vinden in Veldhoven.

Aequo Audio: high end luidsprekers uit Nederland

De luidsprekers van het in Eindhoven gevestigde Aequo Audio hebben diverse internationale prijzen op hun naam staan. Daar werd onlangs een dubbele award aan toegevoegd na een review van de Stilla luidspreker door Mono & Stereo Magazine: de “Highly Recommended Product Award” met daar bovenop de “Upper Echelon Award” welke gereserveerd is voor het absolute topsegment binnen de high-end audio.

“Zowel de veel bekroonde Ensis als de recenter verschenen Stilla zijn in staat het hoogste lof te oogsten bij de meest uiteenlopende luisteraars/journalisten, ongeacht hun persoonlijke smaak en voorkeur. Steeds komt naar voren hoe beide modellen uiterst open en gedetailleerd klinken op een niet-vermoeiende en altijd natuurlijke wijze. Voorop staat de uiterst grote, driedimensionale soundstage. Ook wordt de gemakkelijke aansturing en de (volledig analoge) afstelbaarheid van lage tonen aan de ruimte en de plaatsing erg gewaardeerd. Duidelijk onderscheidend van zowel volledig passieve luidsprekers als van de met DSP uitgevoerde (deels) actieve luidsprekers zoals men bij die bij andere merken aantreft,” aldus Aequo Audio.

Aequo Audio doet naar eigen zeggen iets dat simpelweg uniek is: de modellen Ensis en Stilla (beide met 500 Watt versterking op het laag aan boord) klinken gróóts, ondanks hun slanke en elegante verschijning. Deze “grootsheid” bestrijkt volgens de fabrikant alle aspecten van de luidsprekers: het (diepe) bereik, de enorme dynamiek en de haast ongelimiteerde, holografische voorstelling. En zonder met DSP aan het signaal te komen. Het vervult de muzikale weergave van realisme en emotie. En dáár gaat het om. De slogan van het Nederlandse merk vat het mooi samen: Smart, Graceful, Uncompromised.

Bezoekers van de XFI kunnen gaan luisteren naar de Stilla die onlangs in Korea zo mooi is beschreven als de “Powerful little giant”. De Stilla’s verdwijnen volledig en al wat overblijft is een spectaculair en holografisch schouwspel van pure muziek.

Aequo Audio: waar en met wat te vinden op de XFI-beursvloer

Aequo Audio speelt muziek in kamer 52: direct in de eerste gang na de hoofdingang, met onder meer het tevens Nederlandse Taiko Audio en het Franse Vermeer Audio. Taiko SGM servers behoren tot de absolute top en de SGM Extreme is de crème de la crème op servergebied, terwijl Vermeer (het voormalige Aero Audio) volledig gericht is op het maken van de beste pre-amp. De Vermeer Two is een Universal Control Center, uitgerust met bijzondere miniatuur buizen en blinkt uit in transparantie en muzikaliteit. Het systeem is verder voorzien van een indrukwekkend trio van Totaldac (dat ook onlangs een Upper Echolon award kreeg) en van CAAS Elysian mono-blokken (met de eerste 25 Watt in klasse A) welke de eindversterking verzorgen.

Streamer/Player: Taiko Audio – SGM Extreme
DA-converter: TOTALDAC – D1-12 mk2
Voorversterker: Vermeer Audio – TWO
Eindversterker: CAAS Audio – Elysian 100 set
Luidsprekers:  Aequo Audio – Stilla

Meer informatie over de producten van Aequo Audio is te vinden op www.aequoaudio.com.

MERK

EDITORS' CHOICE